Асен Василев обеща мед и масло, и свинско със зеле за всички българи!

България отблизо

Радвам се, че след като обявиха нашата финансова програма за пагубна, колегите от ГЕРБ все пак припознаха, че трябва да има социален елемент в бюджета и са го заложили в тяхната програма. 

 

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) и бивш финансов министър Асен Василев, който коментира представената в сряда от ГЕРБ предизборна програма.

„Това, което ние направихме през последната година с бюджета и актуализацията му, позволи да се увеличат значително пенсиите, повече за една година, отколкото за 12, да се направи една широка социална програма насочена към младите семейства – с безплатни детски градини, данъчни облекчения, увеличение на майчинските, безплатни учебници, допълнителни средства за децата и не на последно място се увеличиха заплатите на учители, лекари, полицаи, армия.

Като цяло инвестирахме в българските граждани. Към това има и една широкомащабна програма за капиталови инвестиции, която се надяваме да успеем да изпълним до края на годината. Всичко това се случи в рамките на бюджетните правила на Европейския съюз.

Това, което сме заложили в програмата за следващите 4 години, е да продължим тази социална насоченост в бюджетите. Това ще позволи да има ръст на икономиката и така ще може да се удвоят пенсиите, минималната работна заплата ще може да стане 50% от средната и да продължи да расте. Не на последно място залагаме в програмата на много сериозни антикорупционни мерки.

По времето на ГЕРБ имаше свинско със зеле, но свинското беше само за приближените фирми до ГЕРБ, а зелето за българския народ. Това, което ние правим през социалните бюджети, е да има и свинско, и зеле за всички българи„, категоричен бе Василев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *