Атакуват Нинова „отвътре“. На кого пречи тя?

България отблизо
Членове на Националния съвет на БСП събраха подписи за свикване на присъствено заседание на 23 ноември 2021 година от 14:00 часа. В същото време течеше гласуването по насрочения от Корнелия Нинова неприсъствен пленум.

Още на обяд от централата на партията обявиха, че са събрани 103 гласа “за” предложението на Нинова, с което ѝ се дава мандат за преговори с „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

 

От „Позитано“ 20 посочиха също, че само 19 членове са били против. В същото време обаче за противоположната на Нинова позиция са събрани 64 подписа, което опровергава официално изпратената от централата.

 

Интересното е, че хората, които са гласували по предложението на председателката в оставка, не могат да бъдат проверени на практика от никой член на БСП. До тях достъп имат само Нинова и двама нейни служители. В същото време подписката на инакомислещите е публична и може да бъде доказана.

 

В нея те настояват за избор на заместник-председател, който да изпълнява функциите на председателя в оставка; избор на контактна група за водене на преговори, както и свикване на национално съвещание с участието на членовете на НС на БСП, ПГ на БСП, председателите на Общински и Областни съвети на БСП и кметовете на БСП.

Tagged

1 thought on “Атакуват Нинова „отвътре“. На кого пречи тя?

  1. Тези, на които пречи К.Нинова, вече изпълзяха от дупките – Янковчета, Добревци, Лечевчета ,Герговианци и пр.. Имаше една поговорка : „Кажи ми кои са враговете ти, за да ти кажа какъв си“. Читателю, дано си успял да запазиш все още свойството да мислиш!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *