Атанас Атанасов: Външното министерство може да се раздели между нас и ГЕРБ

България отблизо

Трябва да се отнесем сериозно към това, което се случва в държавата и да намерим начин да преодолеем всички противоречия. Защото преговорите в медиите започнаха преди тези в действителност. Трябва да се седне на маса за преговори, всеки да заяви своите претенции. Включително и по темата за външно министерство.

Смятам, че има, и то не един, вариант и ГЕРБ и ПП-ДБ да имат канал към външния свят. Това заяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов в „На фокус с Лора Крумова”.

„Денков и Габриел работиха в много добър синхрон през тези 9 месеца. Всички заявихме, че те трябва да направят анализ на работата на правителството, да го представят и на тази база да преговаряме”, допълни той.

Атанасов посочи още, че разполага със списък с имена на магистратите с клубни карти от „SS клуб”, свързван с Мартин Божанов-Нотариуса.  „Това, което получих по пощата не е съвсем списък, а много интересен материал затова по какъв начин Нотариуса е действал в съдебната система и е уреждал дела. Всичко това може да бъде описано с една дума – корупция“, заяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

„Оставам с впечатлението, че и.ф. гл. прокурор също разполага с тази информация, защото в този материал, който получих основна сцена на действията е Районната прокуратура в София. А миналата седмица Сарафов влезе с 20 прокурора точно там”, посочи той. И подчерта, че не знае откъде е изпратен документа.

 

„Основно в списъка има прокурори от районна и градска прокуратура в София. Мисля, че има двама или трима съдии и т.н. Има и от Върховната касационна прокуратура. Тази информация ще я предоставя на комисията, която беше сформирана в парламента. Нека те заедно с прокуратурата трябва да изяснят случая”, категорично заяви Атанасов.

Tagged

1 thought on “Атанас Атанасов: Външното министерство може да се раздели между нас и ГЕРБ

  1. Гном не се напъвай по вече акъл няма да ти дойде на тия години ТИ от самото си рождение го нямаш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *