Атанас Атанасов хвърли бомба: ГД „Вътрешна сигурност“ използвала СРС извън МВР! Вижте кого са подслушвали!

България отблизо
Бомба в ефира на Българското национално радио хвърли съпредседателят на “Демократична България” ген. Атанас Атанасов. В три звена на специалните служби е било извършено подслушване на политически дейци с цел контрол и следене. Едно от тях е ГД “Вътрешна сигурност” в МВР, което по закон има право да следи единствено служители вътре в министерството, но не и извън него.

„Злоупотреба със СРС с политическа цел, за да бъдат контролирани и следени дейци, които са противници на доскорошната власт на Борисов са били извършвани в три звена на спецслужбите. Едното е “Вътрешна сигурност” на МВР. Другите две са в ГДБОП и ДАНС. Така че Рашков да предприеме действия и да се направи щателна проверка в тези три звена и тази информация да бъде публична“, призова ген. Атанас Атанасов.

Той заяви, че случилото се има общо с вчерашната акция в Пловдив, а основната цел е да бъде спасен от уволнение директорът на „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков – най-верният човек на главния прокурор Иван Гешев вътре в МВР.

 

„Тази структура трябва да бъде проверена от господин Бойко Рашков. Нека да се види по отношение на кои лица са били прилагани СРС в последните 3 месеца. От изминалата седмица по кои оперативни дела е извършено унищожаване на материалите, придобити чрез СРС? Каква е работата на “Вътрешна сигурност” на МВР да прилага СРС по отношение на лица от политическите партии и водачи на листи?“, пита още ген. Атанасов.

 

“Самозабравили са се тези хора начело с Борисов и последните години са вършили безобразия, които да бъдат демаскирани и българската общественост да разбере с какви средства и методи е крепена властта на Борисов. Да се поиска от прокуратурата да започне разследване и да се търси наказателна отговорност, макар че и тя е участвала. Публичност и прозрачност трябва да се даде на тези скрити механизми за крепене на Борисовата държава”, обясни още Атанасов.

 

Атанасов коментира и хипотезата за подчинение на службите на президента Румен Радев. В момента се твърди, че чрез рокадите структурите, които са били верни на Борисов” са обект на така наречения “тих преврат” и съвсем скоро е възможно лоялността да се прехвърли към “Дондуков 2”. Според съпредседателя на “Демократична България” към настоящия момент по една или друга причина България е президентска република, защото се управлява от назначено от държавния глава правителство.

 

 

 

По думите му, за да има прозрачност на следващите избори напълно необходимо е Борисовата държава да бъде демонтирана. Това изисква още хора от репресивния апарат да бъдат освободени от постовете си – наложително е да бъдат освободени почти всички областни управители, смята още бившият шеф на Националната служба за сигурност.

По повод излезлите в отпуск шефове на ДАНС и ДАР, които първо не се явиха при служебния премиер Стефан Янев, а след това се явиха, но той отказа среща с тях, Атанасов отбеляза, че „тяхната съдба е решена и ще приключи до няколко дни“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *