Бабикян: Усещането, че светът започва и свършва с ГЕРБ, е политически дебилно. Ако в дома на Дариткова нахлуе крадец, ще седне ли в хола да преговаря с него?

България отблизо
Управляващите са ангажирани през последните 80 дни да броят колко са протестиращите. Те знаят, че гражданите пътуват по море, излизат в отпуски. Премина август и бързо на 2 септември им доказахме, че над 100 000 души се събират на центъра в София. Тяхното скромно преброяване не променя исканията на гражданите. Ако това е надеждата им, много бъркат.

Това каза по БНР Арман Бабикян от „Отровното трио“.

Той бе помолен да коментира думите на Даниела Дариткова, че една оставка не променя нищо:  „Г-жа Дариткова  поставя себе си и Борисов в позиция на хора, които знаят, че не са желани от българските граждани, но те са решили ,че имат някаква специфична отговорност. Сакаш в страната експертите са изчезнали-има само Борисов,  Дариткова и  Караянчева. Усещането, че светът започва и свършва с тях, е политически дебилно.

 

Изпълнителната власт е реактивната власт. Няколко месеца парламентът не заседаваше. Коя част пропадна в този период. Държавата не е спряла да функционира. В други страни този въпрос не се смята за проблем, освен в ГЕРБ. Нищо няма да спре, ако върхушката си тръгне.

 

Не съм се уморил и няма да се уморя да протестирам.  Има много талантливи и образовани българи, които знаят как трябва грамотно и почтено да се управлява страната.  Протестът е на гражданите, които смятат, че тази мафиотизирана върхушка трябва да си тръгне. Призовавам хората да се политизират. Този протест е политически, не партиен. Оттеглянето от желанието за по-добър живот ни направи интелектуални емигранти в собствената си родина. Сега е време за действие и това е занимание с политика.  Вината е наша, защото ние стояхме отстрани и цъкахме с език.

 

Ние не искаме да водим диалог с управляващите. Ако в дома на Дариткова нахлуе крадец, дълбоко се съмнявам, ме тя ще приседне в хола и ще влезе в разговор с него. Ние сме най-корумпираната страна, най-бедната нация и най-болната.

 

Протестът продължава всеки ден и в Лондон, Брюксел, и много градове в Европа и България. Протестът няма да спре. Днес всички са на концерт на Орлов мост. Протестът ще продължи и утре на същото място. Очаквайте и следващото Велико народно въстание.  Човек желае да върне правосъдието на мястото му, да върне свободата си. Ние не живеем във феодална България с един монарх, който се разхожда в джипка.

Tagged

1 thought on “Бабикян: Усещането, че светът започва и свършва с ГЕРБ, е политически дебилно. Ако в дома на Дариткова нахлуе крадец, ще седне ли в хола да преговаря с него?

  1. БРАВО НА БАБИКЯН,ЗНАЕ КАК И ЗАЩО ДА СЕ БОРИ ,ЗНАЕ КАК ДА СПОДЕЛИ БОЛКАТА НА ХОРАТА ТАКА ЧЕ ТЕ ДА ГО ПОДКРЕПЯТ ,ЗАЩОТО ТАЗИ ПОДКРЕПА СЕ ПОЗОВАВА НА САМАТА БОЛНА СОЦИАЛНА ИСТИНА !!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *