Балабанов изригна: Защо искаме хората да дават заплатите си, когато държавата има пари? Нещо не ми се вързва

България отблизо

„Постът на премиера беше необмислен, защото държавата има абсолютния ресурс, ако се стигне до помощ с доставки на каквото и да е било в полза на Украйна, а не българинът да плаща и да бъде призоваван да дарява заплатата си, защото всички имат собствените си проблеми, носят собствените си отговорности. Необмислено е да се призовава точно по този начин, защото българинът събира капачки за кувьози, сега трябва да дарява заплати за оръжие, а това е работа на държавата“. Това заяви пред БНР депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов.

„Логично е да се знае кои ще са другите колеги, с които ще посетим Украйна. В една такава ситуация тези, които взимат решения, трябва да бъдат категорични в избора си. Трябва да се дават категорични отговори, а не до последно да се чака празниците да минат.

Логично е наистина да имаме реална представа кои ще са другите колеги, защото по този начин България трябва да има ясна позиция по такъв казус, така че се надявам коалиционният съвет днес да бъде полезен и в него да се изчистят всички казуси около това предстоящо пътуване“, допълни Балабанов, който ще бъде част от българската делегация в Киев.

 

 

Цялата подкрепа и помощ за Украйна трябва да е и в морален, и в духовен, и в тактичен аспект. Това е целта на едно такова посещение, затова властите трябва да са максимално обединени, а не да се разделяме на коалиции, на опозиции, всеки „да търси под вола теле“, напротив трябва да сме единни“, твърди депутатът.

„Моето желание не е да ходя в Украйна да се снимам с когото и да е било. Искам да видя отблизо как изглежда войната и колко страшна е тя, да добия собствена представа. Искам да видя общата картина“, добави Станислав Балабанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *