Балабанов, ИТН: Борисов си имаше свой президент, Радев върна независимостта на институцията

България отблизо
През първия си мандат Румен Радев се справи. Практично, обединител, може да бъде коректив, когато има проблеми в държавата, когато държавата е засипана от криза. Защото, ако си спомняте преди мандата на президента Радев, президентската институция за съжаление с предходния президент, беше доста тиха и доста удобна в полза на тогавашното управление на Бойко Борисов, който беше окупирал цялата власт, включително си имаше свой президент.

Но с идването на господин Радев, президентската институция доказва независимата си работа на няколко пъти, така индиректно той показваше отношението си по отношение на кризите. Свали доверието от правителството 2020 година, когато имаше водна криза в Перник, когато боклук от чужбина се гореше тук в България, втория път, когато слезе пред протестиращите тук пред президентството и сви юмрука си, като повод на обединение на цялата нация. С идеята за промяна той показа, че е част от гражданското общество и това тържествено събитие днес просто е логичния развой на всичко до момента. Това каза Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ по Нова Тв.

Логично е да му дадем доверие, неслучайно и ние като партия го подкрепихме за втори мандат, защото в негово лице виждаме независимата президентскта институция, допълни Станислав Балабанов.

Припомняме, че днес на клетвата, ГЕРБ демонстративно излязоха от пленарната зала.

Което показа тяхната политическа злоба и незачитане на институциите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *