Батарея американски „Хаймърси“ бе засипана с руски огън и…изчезна!

Свят

Руските военни успяха да засипят с огън артилерийска батарея на американските ракетни системи за залпов огън „Хаймърс“, пишат агенции.

 

Украинските военни допуснаха доста сериозна грешка, в резултат на която бяха поразени най-малко четири пускови установки на ракетните системи за залпов огън/РСЗО/ „Хаймарс“ (една батарея от РСЗО „Хаймарс“ включва от 4 до 9 пускови установки, три отделни батареи формират батальон.).

Към момента не е известно със сигурност дали пусковите установки са били унищожени от контраатаките на руската армия, но като се има предвид, че няма друга армия наоколо, и че украинските въоръжени сили направиха първата сериозна грешка в изчисленията, вероятно украинската армия има сериозни загуби.

„По време на контрабатарейния бой в района на населено място Павлоград, Днепропетровска област, беше унищожена американска реактивна батарея/ четири ракетни системи/ за залпов огън HIMARS“, съобщават от Министерството на отбраната на Руската федерация.

В това направление всъщност по-рано бяха забелязани РСЗО HIMARS, които нанасяха удари по редица населени места на територията на ДНР. Затова се наложи тези ракетни системи да бъдат открити още при следващата атака. Така местоположението на ракетните комплекси беше успешно установено от руските военни, а след това с точен и мълниеносен огън, тези РСЗО, които стреляха по ДНР бяха унищожени.

Няма потвърждение от независими източници, но наоколо не са се и навъртали такива, защото е страшно. Затова ще е по-просто, ако кажем, че тази украинска батарея от „Хаймърси“ просто…изчезна.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *