Белград: Сърбия няма по-голям приятел и съюзник от Русия!

Свят

Сърбия няма по-голям приятел и съюзник в защитата на своите интереси от Русия, заяви министърът на иновациите в правителството на Сърбия Ненад Попович, цитиран от РИА Новости.

Той припомни, че споразумението за зоната за свободна търговия между Белград и Евразийския икономически съюз отвори пазар от 200 милиона души за сръбския бизнес.

Министърът на иновациите отбеляза също, че заедно със своите руски партньори Сърбия „развива за първи път от 30 години възможностите си за изучаване на мирния атом“. По-рано Русия и Сърбия подписаха споразумение за създаването на Център за ядрена наука, технологии и иновации с участието на руската държавната корпорация „Росатом“ на сръбска територия. Според Попович властите на Сърбия и „Росатом“ може да започнат изграждането на най-големия център за мирни ядрени изследвания през следващата година

Винаги, когато е могла, Русия ни е помагал А когато не е могла, по свои вътрешни си причини, тя никога не ни е пречила.

„Затова Сърбия днес няма по-голям приятел и съюзник в защитата на своите държавни и национални интереси от Русия“, каза министърът пред конгреса.

В неделя в Белград се провежда конгрес на Сръбската народна партия, член на управляващата коалиция, оглавявана от министър Попович. На събитието присъстват представители на близки партии от Испания, Италия, страните от региона на Балканите и управляващата партия в Русия „Единна Русия“, предава „Фокус“, цитиран от „Днес плюс“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *