Бивш министър на здравеопазването каза как можем бързо да преборим коронавируса!

България отблизо

Масовото тестване ще покаже истинска, реална картина, но само когато се правят PCR-и.

И съвсем не е необходимо да се тестват всички хора в България. Достатъчна е представителна извадка по региони, професии и огнища на заболеваемост. Защото ако имаме такава реална картина, ще можем много по-бързо и целенасочено да действаме срещу вируса и да го победим.

Това заяви пред БНТ бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. Твърди се, че бързите тестове не са много точни, тогава те нищо няма да покажат.

„Ако бързите тестове са такива, както се твърди, с 30% информативна стойност, те нищо няма да покажат“,  допълни д-р Ненков.

Според него това, че много хора тръгнаха на път преди Великден въпреки строгите мерки, ще доведе до увеличаване на броя регистрирани и заболели хора.

Смъртните ни случаи са най-малко в сравнение с целия Европейски съюз. Ние сме страната с едни от най-малкото регистрирани смъртни случаи, свързани с вируса. Това е нещото, което казва: Стой си във вкъщи, ще има Великден, ще има още 25 Великдена, каза лекарят.

По думите му е по-важно да можем да се събираме със семейството и близките си, не сега, а дълги години в бъдеще.

„Господ най-тежко наказва глупостта, само че тази глупост ще трябва да я лекуваме ние в болниците“, категоричен бе д-р Ненков, пише в своя статия информационния портал vesti.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *