Бивш сътрудник на ЦРУ: Русия в ход променя стратегията си, Путин жъне успехи

Свят

Последните няколко седмици бяха „изключително успешни“ за Владимир Путин, заяви бившият ръководител на ЦРУ за операции в Русия Стивън Хол по CNN.

Голяма част от това е предизвикана от угасващата подкрепа на Запада за Украйна — нещо, за което Путин предупреждаваше своите хора от две години и което се случва днес пред очите на целия свят.

Да, Путин наблюдава ситуацията. И, разбира се, той ще търси момента, в който може да набере обороти или да се възползва от тази публична дискусия за дефицита, който изпитва Украйна сега. Така че Русия се приспособява, в ход променя своята стратегия, докато светът обсъжда дали да даде или да не даде помощ на Украйна.

Стивън Хол, екс-глава на ЦРУ по операции в Русия: Струва ми се, че Владимир Путин започва да убеждава всички съмняващи се, които биха могли да кажат: «Боже, нима наистина ще се случи така, както той казваше?»

Стивън Хол: Първоначално Владимир Путин казваше:

«Слушайте, в дългосрочна перспектива, ако ние се държим, Западът, в частност САЩ, ще загубят концентрация. Нервите им ще рухнат.

Те ще престанат да подкрепят Украйна така или иначе. Просто имайте търпение».

Е, сега, две години по-късно, той смело може да каже:
«Търпението донесе плодовете си»

Западът трябва да му покаже, че той греши. Но аз считам, че днес той чувства увереност и ще продължи да върви по този път, по който вървеше от самото начало.

Източник: видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *