Биков: Защо Кирил Петков не е подписал сделката с танкерите, ако са били на добра цена? Нали уж ги договори?

България отблизо

„Имаме готов план, че още от сега трябва да започнат да се подготвят дългосрочни договори, които да влязат в сила през 2023 година и ще осигурят диверсификация, не с „Газпром“, танкер по танкер е най-скъпото нещо и най-несигурното. Зимата ще бъдем в много несигурна ситуация“, заяви в „Денят започва“ по БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му служебното правителство трябва да започне да организира търгове.

„Нов дългосрочен договор в момента с „Газпром“ е невъзможен, но трябва да има разговори по този до края на година, в зависимост какви са условията“, допълни Тома Биков.

Според него трябва да се намери базов консенсус.

„Продължихме да купуваме газ през „Газпром“, но през посредници. Кирил Петков нищо не е договорил. Ако тези танкери са били на една много добра цена със слотове – защо Кирил Петков не подписа сделката“, каза още Тома Биков.

Той поясни, че разговорите трябва да бъдат вдигнати на по-високо ниво, на база идеи. Политическата криза не може да бъде решена без участието на ГЕРБ, подчерта Тома Биков.

„Кирил Петков и правителството успяха да осигурят 7 танкера с втечнен газ. Договорът трябва да се подпише,, когато всички параметри са обсъдени, нямахме това време“, допълни Настимир Ананиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *