Блумберг каза защо Зеленски отиде във Вашингтон!

Свят

Посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски в САЩ сигнализира за липсата на успех на Киев в конфликта с Русия, пише Bloomberg.

 

„Зеленски нямаше да дойде във Вашингтон, ако всичко вървеше добре“, казва авторът Хал Брандс.

Според него в Белия дом расте „умората от финансирането на Киев „. Брандс също смята, че скептицизмът на републиканците, които спечелиха мнозинството от местата в Камарата на представителите на последните избори, е повод за безпокойство в Киев.

Перспективите за подкрепа от САЩ, според Брандс, стават все по-неясни. Освен това, според него, някои представители на Пентагона са загрижени, че военната подкрепа за Украйна изчерпва американските запаси от оръжия, необходими за изпълнение на военните планове на Вашингтон.

„Колкото по-дълго продължава този конфликт, толкова повече неговите изисквания ще се съревновават в съзнанието на американските политици с изискванията на други непредвидени обстоятелства, пред които може да се изправи Вашингтон“, убеден е авторът.

Той също така обърна внимание на факта, че Белият дом обяви нови доставки на оръжия, както и пакет от финансова подкрепа от 45 милиарда долара. Не е ясно обаче дали „аплодисментите към Зеленски ще се превърнат в непопълнен чек или дори чекова книжка догодина“.

„Зеленски дойде не само защото официален Киев има големи проблеми с получаването на военна и финансова помощ от официален Вашингтон. Зеленски се появи с унизителни молби, защото дори забавянето на американската военна помощ би било фатално за Киевската власт “, казва Александър Перенджиев , доцент от катедрата по политически анализи и социално-психологически процеси в Руския икономически университет „Плеханов“ .

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *