Божанков: Знам голяма тайна за Паметника

България отблизо

„Паметникът на Съветската армия ще бъде запазен. Засега не се казва къде от съображения за сигурност, но който трябва, знае.“ Това коментира в студиото на „Лице в лице“ на bTV депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков, който преди това беше народен представител на БСП, но беше изключен заради позицията му да се пращат оръжия на Украйна.

Той обясни и че няма как да не се използва флекс при демонтажа, защото такава е технологията.

„Монументът ще бъде реставриран и поставен в музей. Това дори не може да се нарече паметник, той има пропагандна цел. Недопустимо е той да е 3 пъти по-голям от този на Васил Левски. Затова беше решено, да бъде проведена специална реставрационна операция, казано в кръга на шегата. Оттам нататък паметникът ще си намери място в музея. В продължение на години той е обект на спорове, а с началото на войната в Украйна те се изостриха. Още повече, че и Русия ни обяви за неприятелска държава. С неприятелите си ние се държим неприятелски“, заяви Божанков.

Той коментира и думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, която определи демонтажа на паметника като варварски.

„Наглост е да обявиш народ, който ти е дал писменост, за варвари, нагло е да се месиш във вътрешните работи на една държава, която си обявил за неприятелска. Захарова говори за патова ситуация в отношенията между Русия и България, но до тази ситуация се стигна благодарение на Русия“, каза още Божанков.

 

Tagged

1 thought on “Божанков: Знам голяма тайна за Паметника

  1. Кой му дава изява на тази пчеличка Мая която сменя партите като носна кърпичка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *