Боил Банов хвърли светлина в тунела: Вкараха ме в капан! Това е моят глас, обаче не е съвсем! Не съм заплашван, а само ми намекваха!

България отблизо

 „Ангел Ангелов директно не ме е заплашвал. Идваха хора и ми казваха, че той ме е записал и ще ме размаже. В министерството той отговаряше за европейските програми. Преди да си тръгне не ме е заплашвал, а се държеше нагло и непочтително“. Това заяви министърът на културата Боил Банов в ефира на БТВ.

 

„Във всеки един момент, в който бъда заплашен директно, ще подам сигнал. Аз не съм човек, който лесно се плаши. Той го направи през трети лица“, добави той.

 

Банов отново бе силно афектиран и на моменти агресивен към водещия.

 

„На записа е моят глас, но той е манипулиран. Вкаран съм в капан от малка организирана престъпна група. Това ще го докаже проверката на прокуратурата. Защитавал съм държавния интерес през цялата си работа“, категоричен бе Банов.

 

„БСП достигнаха с манипулацията си до отвратително ниво. Ангел Ангелов е човекът зад кадър. Той е тайният човек на Елена Йончева. Целта е в обществото да се насади усещането, че има един качествен човек, който записва и един, който ще свидетелства. Това е гнусно и подвеждащо. Същият свидетел казва тези и си ги защитава. Това е един мръсник. В момента Йончева заблуждава цялото общество, включително и органите на реда. Ще проверя дали това не е наказуемо“, изригна отново в ефира Боил Банов.

 

Министърът на културата е категоричен, че файловете са манипулирани. Банов заяви, че записите са монтирани и думите са му подредени и се нахвърли върху Елена Йончева. „Не може да лъжеш хората, че имаш  „защитен свидетел“ и да казваш колко бил почтен. Това е Ангел Ангелов, който ме рекетираше. Винаги съм работил в полза на държавата. Става въпрос за един мръсник! Цола Драгойчева, извинявайте, Елена Йончева, е контрабандистка на сведения“, каза министърът на културата.

 

„Фирмата-изпълнител на ремонта на Ларгото е избрана по времето на Орешарски. И ние бяхме притеснени, но проектът е качествен и стана едно бижу на София“, призна министърът на културата.

 

Той призна, че е приемайки поста на министър, е очаквал по него да се хвърля мръсотия и е предупредил семейството си за това. Всеки един министър си ходи с оставката в джоба“, каза още Банов.

 

„Предупредих моите близки преди да вляза в политиката, че ще има много кал. Бойко Борисов ми каза да продължа да работя. Всеки мистър е в постоянна оставка“, коментира Банов. Той нарече действията на БСП „гадна и мръсна манипулация“. По думите му, се цели хората да живеят в страх и да не говорят, за да не бъдат следени и записвани.

А дали не бърка ГЕРБ с БСП – даже зрителите се объркаха.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *