Бойко Рашков в парламента: Полицаите сега не размазват този или онзи, а изпълняват закона! Не ги използвайте за политическа пропаганда!

България отблизо
На полицейските служители, уважаеми народни представители, вече малко повече от година никой не разпорежда. Това ви се вижда старанно, но е факт. В едно друго време им се разпореждаше. Имаше един политик, който казваше, че се готви да размаже този, да размаже онзи, да гушне тези къщи за гости, че щели да обвинят следващата седмица еди кой си и т.н. и т.н.

Повтарям, от повече от година вече никой не разпорежда на полицейските служители какво да правят. Единственият, който разпорежда, това е законът. Те изпълняват закона. Уважение към всички политически партии и политически активисти. Но когато се занимават с престъпна дейност, служителите на МВР ще изпълнят своето задължение, за да проверят и съберат доказателства и да ги изправят пред съда, коментира още трибуната на Рашков.

Министърът на вътрешните работи отговори на въпроси на депутати в днешния парламентарен контрол, който продължи малко повече от обичайното. Повечето въпроси, които му бяха отправени, бяха от страна на ДПС и свързани със запитвания по повод действията на полицията по време на предизборната кампания миналото лято. Министърът посочи, че там, където е имало сигнали, са направени и съответните проверки, като по всеки случай има документи и не става въпрос за някаква полицейска преса върху една или друга партия.

Днес за пореден път се убеждаваме, че парламентарната трибуна явно не е за парламентарен контрол, а се ползва за политическа пропаганда, завърши той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *