Бойко Рашков: Пожарникар няма право да честити празника на МВР, давайки оценки! Особено, когато той нарушава закона

България отблизо
В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. Това са разкрили полицейските служители в града. Прокуратурата ще установи дали дамаджаните имат някакво правно значение. Това ще се види. Борисов може да даде отговор на този въпрос. Прокуратурата трябва да предостави повече информация от тук насетне. Това разкри пред Българското национално радио вътрешният министър Бойко Рашков.

По думите му Министерството на вътрешните работи предприема безпрецедентни действия срещу групите за купуване на гласове за предстоящите избори. Рашков съобщи за случай от последните дни, при който в къща в свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и списъци с имена на 28 хиляди избиратели в района.

 

Министърът не пропусна да честити и празника на МВР.

 

„Искам да поздравя всички служители на МВР с професионалния им празник и да им пожелая здраве, усилие и успехи в работа, те доказват, че могат да постигат резултати, защото МВР има огромен капацитет и е важно той да се използва в името на закона, на българските граждани и на държавата. Смятам, че го постигат това и те имат благодарност от моя страна за своите усилия“, поясни той.

 

Бойко Рашков коментира и поздрава на бившия министър председател Бойко Борисов към служителите на МВР:

 

„Не може Борисов да дава оценки, още повече, че той е завършил съвършено друга специалност, че сега едва ли не все едно се работи по милиционерски, и то след 30 години изминали в преход по пътя към демократичното развитие, че сега сме се върнали да работим, така както е работено до 89 – та година, нищо общо няма с това с действителността. Служителите на МВР са много образовани и трябва да бъдат насочвани в правилната посока да изпълняват законовите си задължения“, заяви още Рашков.

 

По-рано експремиерът Борисов отправи двусмислен поздрав към служителите в Министерството на вътрешните работи:

 

„Поздравявам служителите на МВР по случай празника им. Бил съм част от системата и знам колко е трудна работата Ви. Затова Ви благодаря за куража и силите! Бъдете търпеливи. Останете професионалисти и не се поддавайте на опитите да Ви върнат към милиционерщината.
Заедно свършихме добра работа. Разбихме контрабандата, свихме битовата престъпност, гарантирахме нулев миграционен натиск. Честит празник!“, написа бившият министър-председател.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *