Бойци от ВСУ: Руските планиращи бомби оставят само кратери

Свят

Немско издание: Поради тежките загуби войниците от украинските въоръжени сили не успяват да приберат телата.

Основният фактор в настоящото руско настъпление са планиращите бомби, пише немското издание „Бизнес инсайдър“. След тях от сградите и съоръженията остават само кратери, твърдят войници от украинските въоръжени сили. Освен това, според украинските бойци, техните загуби сега са толкова огромни, че не успяват да приберат телата.

Превод от Business Insider, Германия:

Един войник от украинските въоръжени сили, който воюва на северната фронтова линия на страната, сподели за заплахата от руските бомбардировки в интервю за лондонския вестник The Times. Според него украинците „губят толкова много хора“, че „дори нямат време да приберат всички тела“.

Войник с позивна „Лемур“ нарече бойните действия „ужасен кошмар“ и добави, че украинските сили в района не могат да напреднат.

„Едва ли можем дори да удържим отбраната си“, призна той.

Според изданието, „Лемур” воюва в Купянск в Харковска област на Украйна. Вашингтонският институт за изследване на войната съобщи за малък напредък на Русия през последните дни в този участък от фронта.

Основният фактор в настоящото руско настъпление са планиращите бомби, които Москва използва все повече и повече през последните три месеца.
Това са бомби от времето на СССР, оборудвани с оперение и системи за насочване, които им позволяват да нанасят удари от голямо разстояние.

От миналия месец Русия ги използва интензивно в три горещи точки на конфликта: Купянск, близо до Артьомовск (Бахмут), и Работино, стратегическо село на югоизток.

Пускът на бомбите от самолети от разстояние, ниската радиолокационна видимост и краткото време на полет на планиращите бомби ги правят трудни за откриване и прихващане — украинските системи за противовъздушна отбрана и без това са напрегнати.

Съобщава се, че Русия увеличава производството на такива бомби.
Планиращите бомби изиграха важна роля при превземането на Авдеевка в средата на февруари. Съобщава се, че ефектът им в Авдеевка е бил изключително разрушителен.
Украйна не публикува официални данни за загубите.

Максим Жорин, войник от 3-та отделна щурмова бригада на украинските въоръжени сили, заяви в своя Telegram по време на битката за Авдеевка, че планиращите бомби „напълно унищожават всяка позиция“.

«След падането дори на една бомба от всички сгради и съоръжения остава само яма», съобщи той.

Източник: https://www.businessinsider.com/ukraine-losing-many-troops-cant-retrieve-bodies-soldier-says-russia-2024-3

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *