Борислав Гуцанов разкри нов скандал. ГЕРБ потулили още 2 милиарда народни пари

България отблизо
Задължително трябва да се справим с проблемите с БДЖ и Националната железопътна компания. 2 млрд. лв. има вложени през последните няколко години. Ако ми кажете къде се разхождат тези 2 млрд. по жп линиите на България – това което е станало е пълно безобразие. Това заяви народният представител от ”БСП за България” и председател на парламентарната транспортна комисия Борислав Гуцанов в ефира на ”България он Еър”.

С министъра на транспорта имахме разговор по най-бързия начин да станат ясни всичките разходи къде и как са отивали и какво се е случвало, добави той.

Според социалиста България е изключително изостанала в областта на жп транспорта от другите европейски държави и има нужда от инвестиция от 5,8 млрд. евро, но не преди да стане ясно къде са потънали тези 2 млрд. лв.

„От изключителна важност вкарването на тези пари в сектора и да имаме модерен жп транспорт. Това е и най-екологично чистият транспорт с емисии 0,2-0,5%. Автомобилният транспорт е със 75%“, отбеляза Гуцанов.

Според социалистът „ин хаус“-ът като замисъл е нещо много добро, но ако се използва само в извънредни ситуации и във военни случаи, а не по начинът, по който 2 млрд. лв. за БДЖ са раздадени на фирми.

„Мораториумът беше добро решение – единственият начин хората да понесат тази цена на електричеството. Иначе как хората щяха да си платят сметките за ток през януари и февруари? През този период на мораториума нека да се огледа всичко много внимателно и ще излезем с решение, така че хората да се чувстват спокойно“, посочи Борислав Гуцанов.

Гуцанов също така коментира, че сега е добър момент да се говори за нови ядрени мощности. „Това го има записано и в коалиционното споразумение – международни и български експерти да кажат къде е най-добре да се построят нови мощности. Според БСП и нашите експерти това е в Белене“, каза Борислав Гуцанов, добавяйки, че именно сега хората разбират колко е важна ядрената енергетика и затова френският президент иска да строи нови ядрени централи. Сега хората разбират колко е важна ядрената енергетика.

За протеста в София срещу зеления сертификат Борислав Гуцанов заяви: „Всеки има право на протест, стига да не става това, което днес се случи пред Народното събрание в следобедните часове – да има пострадали полицаи и протестиращи. Не приемам всяка една крайност за нормална. Диалогът е ключът към решаването на всеки един проблем.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *