Борисови икономисти: БГ икономиката днес, е три пъти по-голяма от СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА! И всички живеем като Симеончовци!

България отблизо

Икономистът Георги Ангелов, разсъждавайки неотдавна във вестник „24 часа, стига до умопомрачителния извод, че българската икономика днес била, не един, не два, а цели три пъти по-голяма от социалистическата.

Като доказателство той привежда данни на Националния статистически институт, които показват, че брутният вътрешен продукт/БВП/, е стигнал 101 милиарда лева за миналата година. Това било рекордно високо ниво на българската икономика. И близо 3 пъти по-голямо от 1989 г., когато БВП е бил 22 милиарда лева.

Експертът смята, че приемането ни в Европейския съюз е причина днешната икономика да достигне такива значителни нива. Нещо повече. За последните три години България и Румъния имали най-висок икономически растеж на човек от населението, и били в топ 3 сред новите членки на ЕС.

Тези невероятни разсъждения не ни оставят друга възможност, освен да попитаме икономиста Ангелов, който явно е на хранилката на Сорос, и е произведен в званието „икономист“ по бързата процедура, защо нямаше работни места за 2 милиона българи, които избягаха да търсят работа в чужбина?

Защо 80% от българите живеят под чертата на бедността? Защо през последните 28 години на „преход“, бяха убити с глад и мизерия, стотици хиляди българи?

Най-сетне, ако сме толкова богати, защо правителството няма пари да направи минималната пенсия поне 300 мизерни лева? И защо Борисов и Горанов непрекъснато теглят заеми, които само при тяхното управление стигнаха огромната цифра от 35 милиарда лева?

Защо Брюксел твърди, че сме най-бедната държава в ЕС? Защо заплатите ни са най-ниски в цяла Европа? И още много такива защо.

Но ако говорим за социализъм и капитализъм ще припомним, че в архивите на Народното събрание се пазят данни за жизненото равнище на хората в България през 1939 г. Те разкриват картината на страшна мизерия. Тогава 62% от хората живеят в къщи, направени с кирпичи от кал, понеже тухлите са голяма рядкост, и само за богатите. 57% нямат кладенци, 18% нямат клозети. 20% нямат кревати, а останалите 80% имат средно по два кревата на 6 души. 30% нямат маса, 36% нямат столове, 28% нямат печка, 36% нямат юргани, 46% нямат дюшеци, а 34% нямат никаква постеля.

А през годините на социализма, България се превърна в мощна индустриална страна, с прекрасно земеделие, което нямаше аналог в цяла Европа. И което произвеждаше в промишлени количества истински, натурални, екологично чисти продукти. Да не говорим, че всички имаха къщи, вътрешни бани и тоалетни, маси, столове и всичко останало. Само за 22 години, до 1967 г. ние настигнахме и надминахме Гърция и Турция. И в икономическо, и във военно отношение.

След реставрацията на капитализма през 1990 г., всичко отново тръгна надолу. Икономиката се срина и каквото остана бе ограбено от мошеници, наричащи себе си „бизнесмени“. Селското стопанство бе ликвидирано. Промишлеността бе унищожена. Избухна най-голямата демографска криза в цялата история на България.

А що се отнася до брутния вътрешен продукт, който сега бил 100 милиарда лева, а през 1989 бил 22 милиарда лева, можем само да изпитаме гняв към такъв опит за абсолютно неадекватно и лъжливо сравнение. По простата причина, че през годините на социализма, покупателната способност на лева беше 10 пъти по-голяма от покупателната му способност днес.

Припомняме, че през 1989 г. ръжен хляб 250 гр. струваше 8 стотинки, типовият хляб беше 13 ст., хляб „Добруджа“ 26 ст., бял хляб 32 ст. Сега, хляб ръжено-пшеничен с фибри, в който няма никакви фибри и не се знае дали има пшеница или само ръж, струва 1,40 лв. Значи поскъпването на ръжения хляб е цели 18 пъти. Другите видове хляб поскъпват с малко по-малко. Но средното поскъпване е минимум 10 пъти.

Горе-долу така е и с останалите стоки. И сега ако разделим днешния брутен вътрешен продукт от 100 милиарда на 10 ще се получат едва 10 милиарда. Значи днешният ни брутен вътрешен продукт е едва 10 милиарда. А цифрата 100 милиарда се получава защото цените са се повишили 10 повече пъти.

Следователно, приказките на разни недоучени икономистчета, че днешната ни икономика, ако изобщо я има, била 3 пъти по-голяма от социалистическата са пълни глупости и измишльотини. Но това всеки от нас го усеща и по джоба си. Без да прави изчисления.

Затова, колкото повече пуделите на Борисов се мъчат да представят розова картина на капитализма, толкова по-голям гняв предизвикват у хората в България.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Борисови икономисти: БГ икономиката днес, е три пъти по-голяма от СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА! И всички живеем като Симеончовци!

  1. Чета и не вярвам на очите си,това нормални хора ли го казват или зомбирани идиоти,тези икономисти излизали ли са по улиците ,ходили ли са в други градове да не говорим по селата ,кои са симеончовците – галениците на ГЕРБ,депутати и търтеи по комисии,къде ги видяха …лапачи ,лапачи оглозгаха я тая България,жалко за пролятата кръв и костите на хората дали живота си за тая земя,затриват хубавата ни Родина…

  2. Стигнала съм до такава погнуса от слугинските „медии“ и от отрепките,които грачат от екраните и страниците,че вече изобщо не гледам телевизия.Нито пускам радио.Нито чета вестници.Дори не ми се коментира казаното от тоя или оня имбецил,храненик на слугите на сатаната.Нужно е не да ги коментираме,а да ги изметем и унищожим.А засега с търпението и мълчанието си,сме техни съучастници в убийството на България.

  3. Борисов, заедно с ГЕРБ-А си да емигрира в затвора, където им е мястото.

  4. Борисовите икономисти живеят като симеончовци, защото и те ограбиха държавата както и Симеон. Колко жалко, бащата на Симеон, цар Борис милееше за България и българския народ. А Симеончо няма нищо от възпитанието, нито от майка ви, нито от баща си, нито от сестра си. Наследил е от Кобургите всичката алчност, гордост, злоба, егоизъм и безпардонност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *