Борисов: Аз не си говоря с това момче! /Пеевски/. Обвиняват ме в престъпления, които не съм извършил! Кюлчета съм пипал само веднъж!

България отблизо

Вчерашните събития са логично продължение на заявките на Байдън да подпомага укрепването на демокрацията в партньорските държави. Защо идват от САЩ, а не от ЕС, аз не мога да гадая. Заявената амбиция от страна на новата американска администрация може би дава отговор на това. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ, попитан как ще коментират това, че ЕС все още няма реакция по доклада на САЩ за уличените български бизнесмени и фирми в корупция. 

„Вярвате, че аз съм вярващ човек. Една стотинка не съм получил от Божков“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, прекръствайки се.

„Ние от месеци работим по тези теми, които се опитват да ни пришият. Благодаря на Минеков, който каза, че по плана на ГЕРБ има пари за театрите и няма да бъдат рязани. От там нататък ние сме опозиция и не носим отговорност за управлението в страната“, допълни той.

„Толкова сме далече от тези конфликти, че не искам да замесвам фактите в тях. Искам само да ми кажат кого сме подслушвали. Тея компромати с яденето на деца, започват да баялдисват на всеки“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Моето възпитание, политическа дисциплина, са такива, че не ги коментирам срещите с посланици. По тези теми, с партньорските служби, аз няма да ви кажа нищо. Казах това, което е – от месеци ние сме информирани и знаем. Месеци наред не съм го виждал. Не си го водя в тефтер. Много месеци назад, седем-осем-десет. По повод на смесените райони, винаги съм го казвал.

Може да видите по постановленията, които сме отпускали пари. Така както Христо Иванов и Йордан Цонев си гукаха, приемете, че и ние така сме ги говорили по темата за смесените райони, където винаги сме помагали с Пеевски.

Имал съм само политически срещи – в министерски съвет или в Бояна. Провеждал съм срещи и с Карадайъ. Радев как ще обясни хората на Божков и Орешарски в правителството„, попита Борисов по повод информацията, че е е видял с US посланичката Херо Мустафа.  И да съм се видял, няма да кажа!

„Никога в живота си не съм виждал и чувал това момиче. Никога по никакъв повод. Представете си как това момиче говори с приятелките си, семейството си. Сметнете си, щом това момиче беше унижено с такъв компромат в прокуратурата. Аз си знам много добре какво съм казал“, каза той по повод набедената плеймейтка за Мата Хари.

„Не ми е приятно да си разкривам личния живот и няма да го направя. Пак ще се прекръстя, защото съм много набожен човек, кюлче съм пипал веднъж в живота си – в банка. Имаха едно правило, ако можеш да повдигнеш кюлче с два пръста ти го даваме. Не съм пипал и знам“, завърши Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *