Борисов: Аз съм като Роналдо и Меси! Ето ви предложенията на ГЕРБ за министри!!

България отблизо

Бойко Борисов обяви от болницата предложенията на ГЕРБ за министри, след като вчера претърпя операция на менискус.

Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическия човек. Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори. Само да е мир и спокойствие, предложих него и искам да има стабилно правителство.

В момента има огромно управляващо мнозинство. Ние обаче сме първа сила и ще предложим кабинет. Но можем да бъдем и опозиция. Те се събраха и дори не сложиха председател от първата политическа сила, както се прави. Партията единодушно сега застава зад Даниел Митов. След него вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов, който пак е евроатлантически човек. Той подписа влизането на България в НАТО и ЕС. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроатлантизма.

Нямаме слаб министър и ако трябва да съм коректен, предложих на Каракачанов да остане военен министър, но той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Но да се знае, че му предложих“, каза Борисов.

Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство. Партията единодушно застава зад Даниел Митов за премиер.

Ето какво още каза той:

Аз му предложих да остане военен министър. Той обаче каза, че приема вота на избирателите.

Такова е времето, такива са изборите

Министър на културата – Калин Вельов.

Александър Йорданов е младо лице на министерството на регионалното развитие. Не, че Петя Аврамова не се справя добре, но хората искат да обновяват.

Куцук, куцук, главата ми е здрава. Обръщам се към всички, които говорят, че няма да се коалират.

За красиви не спорим, Калин Вельов само има плочки с барабаните, че нали видя председателя на правната комисия какви мускули и татуировки има, пошегува се премиерът в оставка.

Аз искам ГЕРБ и СДС да останат отговорни.

За останалите министри – Томислав Дончев е безспорен експерт по еврофондовете.

Румен Христов ще е министър на отбраната. От останалите министри Екатерина Захариева остава на външните работи, Ананиев – на финансите. Ахладова ще остане на туризма. Тя бе избрана с огромно мнозинство“, каза още Борисов.

Ивелина Василева ще е на околната среда и водите. Тя е ново-старо лице.

Жечо Станков на икономиката Делян Добрев на енергетиката. Красен Кралев на спорта.

На образованието и науката – Красимир Вълчев, на здравеопазването остава – проф. Костадин Ангелов,

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *