Борисов: Вдигнах му телефона на Денков и казах, че не може повече така

България отблизо

Борисов отново нападна ПП и бюджета, усъмни се и за ротацията.

„Редно е Василев да дойде и по някои теми да ни запознае, да каже какво мисли, защо го мисли и ако го правим и го подкрепяме да знаме защо го правим.

Коректно няма да го критикувам сега… все пак имаме забележки, но липсата на коалиционно споразумение и механизъм изисква първо да говорим с него и след това, ако може да се отстранят забележките… и тогава да понесем заедно отговорност за бюджета“.

Лидерът на ГЕРБ коментира и сигнала на Делян Добрев заради беззаконията на кабинета „Денков“.

„Аз съм коректен човек. В неделя лично се обадих на акад. Денков и му казах какво ни притеснява в парите за енергетиката, местенето на бюрото в правосъдието и блокирането на финансите на зимното поддържане и големите инфраструктурни проекти

В неделя се видях за малко и с Василев, но той не успя да ми отговори на нито един въпрос, защото отиде да пие кафе с украинската посланичка.

През това време Добрев си е пуснал жалбата. Говорих снощи с Петков и го свързах с Добрев. Разбраха се, че днес ще се видят“.

 

Борисов отново се върна на темата с бюджета и заяви: „БСП обявиха, че няма да го подкрепят, защото ПП вече не са леви.

„Възраждане“ казаха, че ще гласуват против и заради това е важно да изчистим всичко“.

„Коалиционен механизъм или механизъм на коалиционните действия или механизъм на механизмите… как ще го кръстят и дали ще го подпишат няма значение. Но най-важният инструмент е бюджетът.

Как ще го наречем, то е едно и също да се разберем какво искат да подкрепим или те са склонни да променят“, така Борисов коментира темата за това докъде са стигнали преговорите с ПП, които преди седмица поставиха седем точки към ГЕРБ.

„Сутринта преди да тръгна към парламента се загледах в проучването на „Алфа Рисърч“. 49% казват, че по-добро от това правителство не може да има. Всичко, което говорих преди изборите, че едно такова много трудно правителство е най-доброто за държавата, се доказа“, призна Борисов.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Вече ми омръзна да отговарям дали страхът от правосъдие ни е свързало с ПП“, призна той.

Във вторник Денков, Василев и Петков казаха, че стоят зад думите си да има ротация и да продължи да го има правителство.

Учудвам им се. Щом искат да вземат БНБ, но кандидатурата за управителят на БНБ не може да раздели ГЕРБ“, допълни Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *