Борисов взривяващо: Ротация на 6 март няма да има! Стига са ни извивали ръцете!

България отблизо

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред журналисти в кулоарите на парламента.

„Решението е, каквото се разберат Денков и Габриел“, каза Борисов.

„Нашите депутати не са пионки и пешки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Денков и Габриел и ни убедят, че трябва да гласуваме, ще гласуваме. Доколкото знам те са заедно в Мюнхен и ще използват времето, за да си говорят“, разкри лидерът на ГЕРБ.

„Една некоалиция изисква много високо ниво на политическа култура. Когато си назначен с подписите на двама души, когато си получил толкова подкрепа, логично е да информираш за решенията си партията. Една такава система работи по друг начин. В момента всички министри са техни, както и 2/3 от областните управители. Ако мислят, че с 30 депутати от ПП ще продължи това да се случи, нашите депутати няма да са съгласни“, добави Борисов.

„Много сме далече от ротацията“, обясни той.

Според него датата 6 март не е задължителна – можело на 10 или 15 март до е ротацията.

А запитан за това, че Денков категорично е казал, че ротацията е на 6 март, каза: „А какво ще стане, ако не му я гласуваме? Днес са заедно в Мюнхен и ще използват времето да си говорят. Правят си анализи, изслушват министри. Ние не участваме“.

„Една некоалиция, сглобкаа, както искате я наричайте, изисква много високо ниво на политическа култура. Когато си назначен с подписите на двама души, когато си получил подкрепата, логично е по важни въпроси да информираш тази партия. Това не е направено“, обясни още лидерът на ГЕРБ.

Въобще не коментирам дали е правилно. Но една такава система работи по този начин„, допълни той.

„Ако Габриел и Денков намерят изход от ситуацията ще ги подкрепим. Ако някой си мисли, че с 30 депутата ще извива ръцете на 69, това няма да се случи“, категоричен бе Борисов.

„Аз нищо не настоявам, в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Нищо не се прави и строи, пълен застой във всичко, само едни розови фрази, а като гледам по телевизията – скандал след скандал“, каза още Борисов.

Той допълни, че е дал подкрепа в името на доброто на страната. „Аз съм човек оптимист, може и да се научат някога“, допълни той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *