Борисов във Варна: През соца се радвахме на една печка „Раховец“, а сега по магазините от пиле мляко има

България отблизо

Аз помня баща ми като донесе „Раховец“ печка на майка ми, такава радост беше. Сега социалистите какво говорят. Да си спомнят какво се имали тогава и каква радост е било за една печка „Раховец“, „Москвич“ и телевизор „Рубин“.

Това заяви премиерът Борисов, който от тъмна доба е на посещение в завод за бойлери във Варна. След като изнесе пред строените работници обичайната си реч за магистралите, за ваксините и за неизменната и непоклатима роля на ГЕРБ в развитието на България, вождът премина на най-чувствителното място на българина. Сигурността и спокойствието на социализма.

След спомените му за четирите прасета, филиите с мас и картофите, които вече се изтъркаха, той мина на ново предизборно ниво – качеството на живот спрямо техническото развитие.

Внезапно печката „Раховец“ се превърна в символ на бедността и липсата на западни стоки по магазините. Които пък благодарение на ГЕРБ /така го разбирайте/, сега се напълниха с всякакви боклуци. Пардон – стоки от най-висша мода.

Баща му донесъл печка…Майка му се зарадвала…

Ами нали в друго едно изказване баща му беше репресиран и едва са връзвали двата края? Тогава откъде пари за печка?

Апропо, тези печки все още случат на хиляди българи, които нямат пари да иновират дома си с някаква супертехника. Работят безотказно над 40 години. Даже боята отвън не им се лющи. Още ги има по магазините и мнозина предпочитат тях, защото не им се разваля таймерът, вентилаторът, управлението на градусите и прочие и прочие. А много нови отиват на боклука, след като им изтече гаранцията.

За качеството доказателството е и в какъв хладилник сложиха ваксините. Той се оказа най-надеждният.

Борисов пак се опита да се изтъкне и пак сбърка.

Многото стоки по магазините се дължат на предприемчивостта на търговците, на развитието на техниката в света, но не и на ГЕРБ. Да, има ги, но малцина могат да си ги купят.

В търговските обекти е пълно с ментета, реплики, дуплики на известни марки.

Благодарение на ГЕРБ обаче у нас цъфнаха огромните хипермаркети с вносни стоки, които отиват директно на трапезата ни. В колбасите няма месо, а ако има е от нечий военен резерв. Всички сладкиши с малки изключения са пълни с палмово масло. Млякото съдържа такива елементи от Менделеевата таблица, че не се разваля цяла година. Сиренето и кашкавалът също са фрашкани с подобрители и заместители. Узаконени отрови са наредени на всички щандове. Плодовете и зеленчуците отдавна не са български и населението боледува от хилядите химикали, които ежедневно поглъща.

С това може да се „похвали“ Борисов.

Но мълчи.

Хванал се е за печката „Раховец“ и пак пълзи към изборна победа.

Този път обаче няма да му се получи!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *