Борисов гони Фандъкова и кмета на Бургас догодина. Да си довършат стадионите и…

България отблизо
Пред журналисти в Пловдив Бойко Борисов посочи, че Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за кмет на София на следващите избори. Вероятно и кметът на Бургас Димитър Николов също няма да се кандидатира за морския град.

Йорданка Фандъкова напуска кметския пост на София догодина. Това стана ясно от изказването на Бойко Борисов в Пловдив пред журналисти, докато разглеждаше строеж на пречиствателна станция заедно с кмета на града Здравко Димитров.

 

На въпрос дали партията ще издигне отново Димитров за кмет, Борисов обясни, че двамата вече са се разбрали по този въпрос. „Довършва си строежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София“, подхвърли Борисов пред местни медии.

 

Фандъкова е кмет на Столична община от 2009г., когато на частични кметски избори смени на този пост Бойко Борисов, който тогава стана министър-председател. Досега тя е спечелила редовните местни избори през 2011г., 2015г. и 2019г. Кметът на Бургас Димитър Николов е на поста от 2007г.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *