Борисов дава по 50 лева на човек, за да спре протестите! Ето кой плаща парите!

България отблизо

В извънредно изявление на Министерски съвет за преодоляване на последиците от кризата, премиерът Бойко Борисов обяви нови мерки.

Всеки пенсионер ще получава по 50 лева добавка към пенсията си в рамките на три месеца.
За целта ще бъдат отделени 318 млн. лева.

Ако пандемията продължи, след 3 месеца, ще говорим пак“, съобщи премиерът Бойко Борисов. 122 млн. лева се отпускат за личните асистенти.

Увеличава се продължителността на паричното обезщетение на безработица с 3 месеца. Отпускат се допълнителни средства за Министерството на културата за творчески проекти.

Към този момент няма да теглим заеми, а ще ползваме мазнинката, която имаме във фискалния резерв, коментира Борисов.

Увеличават се разходите за персонал с 30%, но само за служителите, които са на първа линия. Средствата са предвидени за структури на Министерство на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и социалната политика, НЗ, НОИ и други“, заяви Борисов на брифинг в парламента.

Увеличават се средствата за субсидии на лечебните заведения.
Увеличават се и разходите за медицинска и дентална помощ.
„За личните асистенти по Закона за личната помощ се осигуряват 122 млн. лв.“, разкри Борисов.

„Увеличава се минималното обезщетение за безработица от 9 до 12 лева“, съобщи още министър-председателят. 15 млн. лв. допълнителни средства се осигуряват за творци на свободна практика.

„За медицинските специалисти, ангажирани в борбата с коронавирус, се осигуряват по 1000 лева“, каза още премиерът.
„Увеличават се разходите за допълнителни средства към Министерството на туризма за осигуряване на помощ в размер на 210 лева, за всички които са били на първа линия в борбата с коронавируса, Това са 38 хиляди лица“, разкри Борисов.

Той обяви и мярката за субсидиране на чартърни полети с по 35 евро на седалка.

И това ако не е подкуп, за да се спрат протестите, кажете ни какво е тогава?! Борисов ползва парите на държавата, за да се спаси от преждевременна оставка и пълен крах на партията му ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *