Борисов: Две седмици ги чаках да се напътуват. Тагарев веднага да се маха, не става!

България отблизо

„Две седмици ги чаках да се напътуват. През уикенда имам мероприятие, а е и 3 март. Това не е документ, който да се пише на коляно“. Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Могат да си подават оставки, колкото искат. Това не е нещо различно от това, което сме приели. Когато говорим за независими регулатори, служби, съдебна система, може да звучи като делкане. Когато говорим за парламентарна държава, първото, което се гласува са премиер и министри“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Правим коалиционно споразумение, каквото се прави в целия Европейски съюз“, добави той.

„В коалиционното споразумение ще представим равнопоставеност в управлението на държавата. Да се носи отговорност“, каза още бившият премиер.

„Петков и Денков всеки ден имат медийни изяви и казват „Борисов да не се изявява“. Изявяват се от сутрин до вечер. И когато се осмелим да кажем нещо, те ни забраняват медийните изяви“, добави Борисов.

„По този начин не се работи – в 9 часа са 20 човека в пленарна зала“, уточни той.

„Трябва да има смяна на Тагарев. Това е неработещ министър“, категоричен е лидерът на ГЕРБ. По думите му военният министър не е изпълнил решенията на парламента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *