Борисов: Един ден ден повече не трябва да стоим в управлението, ако хората не ни искат. Но народът ни иска!

България отблизо

Един ден ден повече не трябва да стоим в управлението, ако хората не ни искат. Но народът ни иска! 

Това заяви Борисов на гротескната среща на елита на ГЕРБ в София в разгара на протестите.

След близо месец викове „Оставка“, на него му се причу „Осанна!“ и направи немислимото. Докара целия актив на партията да го защитава. Пред народа, от народа.

Никога не съм ви подвел, ние сме партия, която е създадена от народа. Нашата сила са хората и всичко, което сме правили до сега, е заради тях. Един ден повече не трябва да стоим в управлението, ако хората не ни искат. Много ви моля, не отговаряйте на провокациите, те това искат, затова са пратени тук. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха пред къщата на Фандъкова и после пред моята къща.

 

Знамената не са символ на демокрацията. Румяна Бъчварова може да ви каже как доведе Христо Иванов задкулисно в офиса на ГЕРБ да ми каже как ме обича. Георги Георгиев лежеше в централата с часове, само и само да се срещне с мен.“

 

Премиерът започна словото си с изброяване на постигнатото от ГЕРБ досега.

 

„Моля тези, които отправят провокациите, да престанат, защото няма нищо по-хубаво от демокрацията. Днес те могат всеки ден да изразяват волята си, което беше невъзможно допреди 10 години, когато управяваше партията на Радев“, започна речта си към актива Борисов.

 

ПРЕДИ НАС НЯМАШЕ МАГИСТРАЛИ И МЕТРО

 

„Преди нас нямаше какво да блокират, защото магистрали нямаше. Могат да си играят с метрото, защото ще пуснем осми лъч след няколко дни, иначе нямаше“, припомни Борисов и отчете, че направеното от ГЕРБ е видимо и се ползва от хората

„Най-важното е, че при криза по света, ние успявахме да вдигаме БВП с милиарди на година и в ЕС бяхме сред първите три държави по развитие.
Много усилия вложихме и финиширахме освен това и като трети с най-малък външен дълг в ЕС. Тези, които ни говорят за младите, да кажат, дали няма значение, че ние оставяме без дълг държавата на младите.
Справихме се най-добре и точно с пандемията и най-бързо и точно ги пснахме, за да заработи икономиката. С огромни усилия успяваме да го постигнем и да щадим и психическото здраве на българите. Всяка година вдигаме на докторите заплатите, на учителите са двойни“, отчете премиерът.

 

Построихме метрото, за да има какво да блокират. Вдигнахме БВП с милиарди за година. Имаме най-малък външен дълг. Справихме се най-добре и с пандемията. Заварихме контрабанда от 34%, а сега е 3%.

 

На протеста на БСП имаше маса руски знамена, заговори премиерът и каза, че тази година на Бузлуджа са се събрали стотина човека.

Аз съм най-проверяваният политик в България.  Ордите на Бареков и Манолова бяха пред дома ми и сега пак са там.

 

Аз съм най-проверяваният политик в България през всичките тези години. Усещам напрежение в обществото заради исканото чувство за справедливост. Единственото, което не сме направили да издигнем кандидат за главен прокурор. Не моя подпис стои под указа на президента Радев за назначаване на главен прокурор, а неговия.

 

НЕ НИ Е СТРАХ ОТ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО

 

Аз 11 пъти подред заедно с вас съм печелил избори. Три пъти със служебно правителство. Последното беше на президента Радев. Нас не ни е страх, но не вярваме на Радев, подчерта той и изброи какво не може да се случи по време на служебното правителство.

 

Наслагва се една тема, че ни е страх от служебно правителство – точно обратното, ние не вярваме на Радев, но нямаме проблем със служебно правителство.

Tagged

1 thought on “Борисов: Един ден ден повече не трябва да стоим в управлението, ако хората не ни искат. Но народът ни иска!

  1. Кой,Кой Народ ви ‘иск’??? 2-3-5х. човека, на “хранилката“??? Повече от 80% от Българския народ, НЕ ви ЖЕЛАЕ! МРАЗИМ ви БЕСПЛАТНО!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *