Борисов захапа президента заради ветото. Ние правим всичко за България, а той ни пречи, защото искаше „Грипен“-ите!

България отблизо

Действително е много интересно това, което се случва и е доста неочаквано за мен. От неделя до днес сме провели две срещи с експерти, министри, щаб, секретари.

Всеки ден му се обаждам на президента  и му казвам какво ново сме направили. Включително и вчера. Днес сутринта той се обади, за да каже за двата мотива, заради които връща закона!

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредно изявление в Министерски съвет, в което коментира наложеното частично вето от страна на президента Румен Радев. „Радев услужливо забрави да каже, че това е предложение на БСП“, допълни той.

„Казах да се замени думата „невярно“ с каквато искат. Само тези, които зловредно пишат да се спират.

Сутрин и вечер Националния щаб от експерти дава цялата налична информация.

Проф. Костов и проф. Мутафчийски имат стара вражда отдавна, но искам всеки специалист да се чуе. Каним го и правим съвет към правителството, заради следващите мерки.

Никой не може да каже колко време ще продължи тази пандемия. Не искаме да има специалист, чието мнение да не чуем. Когато са противоречиви, ние ги сравняваме“, заяви още премиерът.

„За разлика от тези популисти, които всеки ден си менят мнението, ние с моите колеги носим цялата отговорност. Цялата. Един член приехме, предложен от БСП и веднага настана хаос на пазара и не само, че няма да помогне, но създава и спекула. Утре ще се прегласува и по-добре да останем без този текст, отколкото да накараме пазара да се изкриви по начините, които различни хора предлагат“, допълни Борисов.  „Дадох за пример Костов и Мутафчийски. Накарах две личности, които не се харесват, да работят за една кауза. Първата ми задача е да защитим здравето и живота на хората. България е била във войни, вземали са й територии, плащала е репарации и е оцеляла.

Изведнъж сега много бизнесмени, които иначе много им е приятно да се наричат олигарси, искат цялата тежест да падне върху държавата. Искат да се похарчат милиарди още на първата седмица. Искаме гарантирани пенсии за нашите пенсионери“, каза министър-председателят.  „Ще стискаме до последния лев, за да имаме гарантирана пенсия за пенсионерите. Дай Боже да намерят лекарства и ваксина, ще вземем отношение. Всякакви безумни предложения има. Това, което прочетох от президента, той няма една конкретна мярка. Да, всички държави обявяват, че ще подкрепят бедните хора, но не знаем с колко, защото не се знае колко ще продължи“, обясни Борисов. 

„Обидиха ми се, че им казах да си продадат Майбасите и Мерцедесите, всяка от които е по 200 хиляди лева и няма да имате проблеми. Минала е една седмица и искат да похарчим парите. Защо Радев искаше първо да купи „Грипен“, а не ги даде на медицинските сестри, завърши словото си премиерът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *