Борисов, Иванов, Петков се удариха в гърдите: Работим за България, народът ни обича и е съгласен с нас

България отблизо

В кулоарите на парламента извънредно изказване направиха съпредседателят на ПП Кирил Петков, съпредседателят на ДБ Христо Иванов и бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Голямата новина според тях е, че са се разбрали за бюджета и след вчерашната полемика вече има истински консенсус.

„По важната точка днес, по която имаме разбирателство, е по бюджетът. Това, което снощи се случи на комисия, в късните часове, днес в Комисия се разбрахме, че всички казуси ще са разрешени и България ще има бюджет, който ще служи на българските граждани.

Думата взе Иванов:

„Мнозинството се консолидира по решения за приходните мерки на бюджета. Те именно вчера бяха поставени под съмнение“, уточни Христо Иванов и добави, че бюджет ще има.

„Ние сме различни партии, диаметрално противоположни, По някои теми сме близки, но направихме компромис, за да има правителство. При всички случаи се случват по-добри неща за хората“, включи се Бойко Борисов.

„Отстъпих много неща, които сме говорили,. Но и колегите отстъпиха за други – например за касовите бележки на ресторантите, електронното плащане да е за фирми над 100 човека. За да не вдигаме допълнително инфлацията, все пак ще се съгласим с предложенията на Асен Василев“, каза той.

„БН банка, НЗОК и Сметната палата ще вървят заедно, за това се съгласихме“, заяви Борисов.

„За мандатността на кметовете съм против, защото се избират от народа“, призна Борисов, относно промените в Конституцията, които ПП предложиха.

„Конституционната реформа бе да дадем повече власт на съдиите, повече контрол на прокурорите. Това също все пак е тема, която може още да се обсъжда в обществото. 240и май е изключителен празник. Няма спор в това“, коментира той.

Борисов заяви, че Христо Иванов е водач по тази тема за конституционната реформа:

„Добре ли те насадих сега“, шеговито се обърна после той към Иванов и го хвана за рамото. После добави:

„ГЕРБ за местните избори ще говори през септември. Голямата цел е да има редовно правителство и да се случат големите цели на България – еврозоната, Шенген“, уточни Борисов.

Петков също взе думата за 24-и май:

„Това е един от малкото празници, които обединяват всички българи. Всички се радват на тази дата. Ние трябва да дадем освен това завет на нашите деца, че именно само благодарение на културата и просветата България може да просперира. Бъдещето на България зависи от тези добродетели и именно заради това в сърцето на тези промени, заложихме именно това“, каза той.

Христо Иванов благодари на колегите си от ГЕРБ и ДПС за това, че успяват да правят компромиси и да се обединят.

„Конституционните промени по отношение на правосъдието са потвърдени и са обединяваща точка. По отношение на 24-и май, въпросът не е за разделение, а за България“, каза той.

По думите му има още много време за дебати, за да може обществото да се обедини. Според него това е най-важното – да се търсят общи приоритети.

Борисов отново реши да се включи в разговора:

„Цонев е председател от ДПС на бюджетната комисия. Те работят с Асен Василев, който е от промяната. Христо Иванов пък в правосъдието. Ние всички сбъдваме мечтите си, като работим заедно по тези теми. Тежък ни е въпросът за некоалицията. Нашият писмовен човек пише механизмът за некоалицията“, каза Борисов.

„През тази конкуренция, която се случва, и тези сблъсъци, ако в крайна сметка имаме добри резултати за българите, това си заслужава“, каза Петков.

Tagged

1 thought on “Борисов, Иванов, Петков се удариха в гърдите: Работим за България, народът ни обича и е съгласен с нас

  1. Умря ромката където ги хвалеше, сега сами започнаха да се хвалят Ако знаете колко е голяма народната обич, сами ще се гръмнете в довара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *