Борисов изригна. Намеси бабата, лелята и бащата на Петков. И цялата рода!

България отблизо

Аз съм си говорил с моите експерти и викам представяш ли си ни в един кабинет с Кирил, Лорер и Асен? С баща му, баба му, леля му. Те ще ни покварят и не бива да ги пускаме. 50-60 съветника си назначи. Това са стотици хиляди на месец. Това разкри лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов по време на откриване на предизборната кампания в Плевен. 

„Истински се надявам, че сте осъзнали. Никой от нас не се е родил премиер, министър или депутат. Животът и съдбата са ни го поднесли. Реално, държавата успя в тая криза. Държавата се крепи на кметовете и общинските съвети. Това е последното останало здраво и затова съществува. Не го казвам само за нашите кметове. Тук-таме има и от другите. За местните избори не трябва да допускаме това, което се случи на държавата, да се случи и на общините“, допълни той.

 

Борисов изтъкна, че винаги е уважавал кметовете.

„И в Перник като отида, кметът ме чака на площада с кафе и благодари, че не ги делим. Дадохме пари за църкви и джамии. Джамията е паметник на културата и за нея дадохме пари да се ремонтира. Успех можем да имаме само с единство. Най-неудачния лозунг за НС е „Съединението прави силата“. Разделихме се на партии и се мразим както едно време се мразеха Левски и ЦСКА“, допълни той.

„Като кажа, че с някой може да управляваме и нашите искат да ме бият. Добре, че още не могат. Защо сме написали „Съединението прави силата“? Хайде, да се съобразим с лозунга и паметта. 6-ти септември за мен е един от най-прекрасните празници. На 6-ти септември сме станали сила, ама не искаме с Бойко. И аз не искам с вас. Айде да обърнем наобратно пирамидата. Представете си българските граждани като армия. Да уважим тея зад нас, които ще си сложат гласа. Това е моята логика. Аз може да не харесвам Петков, но като са гласували няколко стотин българи, аз съм длъжен да го уважавам и в развитите страни е така“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Той припомни дните, в които предизборните кампании бяха празник, защото на избори се е ходело през 4 години, а не по 4 пъти в годината.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *