Борисов: Искам да вдъхна оптимизъм, но медицината не дава!

България отблизо

„Искаме да вдъхнем оптимизъм и увереност, че тоя кошмар ще свърши и един ден това ще е лош спомен. Медицински обаче това не се подкрепя от никого. Точно обратното. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в МС.

„В Испания може да идеш до магазина и да се върнеш, а в България може да идеш до магазина 46 пъти, да не се спреш, да идеш до аптеката, до банката… Ако искаш можеш да излезеш 10 пъти. И въпреки всичко продължава да се говори“, каза още той.

Относно парковете и планините премиерът заяви: „Да, говорил съм да действаме за паркове и планините. И в неделя мисля да се направи едно учение. И аз го искам, вярвайте ми, ама медицинският персонал ще издъхне и ще се преумори. Затова толкова натискаме всичко да стане плавно“.

„Виждате, научава се персоналът. Това е нова болест. Респиратори непрекъснато идват. От другата седмица започваме и производство“, уточни премиерът.

„Много от колегите ми, когато не са пред камерите, започват да обявяват светлото бъдеще, че скоро ще се случи това, но тогава техните медицински екипи им казват, че сме в началото“, добави той.

„Но с новата пътна карта за възстановяване искаме да вдъхнем оптимизъм. Това е точната дума“, каза премиерът. „По-точно: след датата или месеца Х, надявам се да не е годината, ще видим до каква степен икономиките ни ще бъдат разрушени.

Защото към днешна дата 7,5 % от БВП е заминал. Това са трилиони! И нещо по-лошо – милиони безработни и ясното съзнание, че кризата дойде асиметрично“, добави Борисов.

„На 6 май ще е следващата среща. Тогава отново ще говорим и предоговаряме финансовата рамка, за да я обединим с един фонд за излизане от кризата. Как точно ще стане – ЕК пое ангажимент да го подготви, съгласува с нас и, както Меркел каза, дано за толкова кратко време да успеят да ни запознаят“, уточни премиерът, цитиран от информационна агенция Блиц.бг.

Tagged

1 thought on “Борисов: Искам да вдъхна оптимизъм, но медицината не дава!

  1. Ами само простак не може да разбере, че лекарите са боклуци, че много им е слаба медицината! Само чатал на врата ще ги оправи! И аз, ако ми се даде власт да оправя медицината в България! Да, защото няма желание за промяна в някой друг. И не знаят как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *