Борисов и ГЕРБ ПРИЗНАХА нещо ОПАСНО! Ето СКАНДАЛЪТ, който ОЧАКВА герберите!

България отблизо

Парламентарната комисия по енергетика прие проекторешението на ГЕРБ,  което възлага на министър Теменужка Петкова да започне действия по реанимиране на проекта АЕЦ „Белене“.

Народното събрание, веднага на следващия ден, одобри предложението на парламентарната комисия по енергетика, да се възстанови проекта за втора ядрена централа.

Това решение на НС, обаче, срути герберските митове за „лошите“ комунисти, които унищожили България. Защото се оказа, че разчетите на социалистическите експерти от 80-те години, за необходимостта от още една атомна електроцентрала, са били абсолютно верни.

И точно това всъщност е скандалното в тази нова врътка на Борисов и ГЕРБ!

Защото реанимирането на АЕЦ „Белене“ е шокиращо признание на Борисов и ГЕРБ, че досега години наред са лъгали целия български народ. Без да им мигне окото.

Припомняме, че точно банкянският „корифей“ и подопечната му ГЕРБ, спряха три стратегически за България енергийни проекта, които щяха да превърнат нашата страна в енергиен разпределител за Балканите и Европа. Това са АЕЦ „Белене“, Южен поток и газопровода Бургас – Александруполис.

На всичко отгоре, Борисов се хвалеше наред, в американското посолство, с този свой „подвиг“. И наричаше АЕЦ „Белене“ „гьол“. А неговите пудели каканижеха, че сме си имали достатъчно ток и газ. И не ни трябвал повече.

Оказа се, че всичко това е лъжа. Че всички приказки на Вожда за енергийните проекти, са били въздух под налягане и чиста проба лъжи.

Нещо повече. Борисов и ГЕРБ бяха принудени от неумолимата реалност, сами да отменят предишното си решение за спиране на въпросните енергийни проекти. И да кажат, че сега строежът на втората ядрена електроцентрала трябва да се поднови.

По този начин те се самообвиниха и в това, че са пренебрегнали българския национален интерес. Че са пренебрегнали националната сигурност и са работили за чужди интереси.

За интересите на Турция, на Франция, на САЩ. И на други чужди държави. А за такава „дейност“ има съответни членове от Наказателния кодекс.

И виновните трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност.

Нещо повече. Борисов и ГЕРБ се опозориха сами. Защото сега не могат да обяснят на никого защо спряха енергийните проекти? И защо отново ги подновяват?

И въпреки клеймото на позора, който сами дамгосаха на челото си, те продължават да служат на чужди интереси. Защото приетото от ГЕРБ решение, е възможно най-лошия вариант за строежа на АЕЦ „Белене“.

Понеже герберите искат да се строи на пазарен принцип. Какво означава това?

Ами много просто. Вместо държавата сама да плати разходите по довършването на строежа, защото и без това вече сме дали три милиарда за проекта, и да стане собственик на АЕЦ „Белене“, която според Блумбърг, ще се превърне в една от най-големите електроцентрали в цяла Източна Европа, правителството на Борисов, като Бай Ганьо, ходи из Европа и търси някой да купи централата ни.

Всички се сещаме, че ако „Белене“ е държавна, цените на тока ще са ниски. Като от АЕЦ „Козлодуй“. Ако, обаче чужди фирми я купят, ще стане като с Електроразпределителните дружества. Всяка година цените на тока и на всичко останало ще скачат. За да могат „инвеститорите“ да си върнат парите с лихвите. Че и да спечелят. Защото никой не инвестира пари, ако няма надежда за печалба.

С други думи, Борисов отново прави така, че дори да се построи АЕЦ „Белене“, цените на тока пак да са високи.

Дори инвеститори да са Русия и Китай, пак няма надежда за ниски цени на електроенергията. Защото никой няма да прави отстъпки, и по този начин да крепи на власт, правителството Борисов 3, което години наред нагло демонстрира своята русофобия.

Има и още нещо. Борисов не може да даде пари за довършване на втора ядрена, защото няма откъде да ги вземе. За 10 години ГЕРБ не вложиха нито един лев във възстановяване икономиката на България.

И сега държавата живее само от заеми. Затова президентът Радев непрекъснато говори за възстановяване на мощната българска икономика.

Само че Борисов не слуша Радев. Слуша единствено своите началници от Вашингтон и Брюксел.

Затова говорим, че трябва да се махнем от ЕС и НАТО. И Борисов трябва да си ходи. За да я има България. За нашите деца. И за техните деца.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Борисов и ГЕРБ ПРИЗНАХА нещо ОПАСНО! Ето СКАНДАЛЪТ, който ОЧАКВА герберите!

  1. За оправяне на положението, безумното унищожение на нацията, има два подхода: т.н. „демократичен“ и „революционен“. Почти 30 години „демократично“ Народа нищо не поучи освен мизерия и унищожено бъдеще. Сега остава вторият вариант, само дето го няма чичко Пиночет, понеже г-н Радев умишлено изпусна момента. Няма страшно, в нашата история винаги се е намирала подходяща „външна“ намеса, поне два пъти, ще има и трети!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *