Борисов и Гешев станаха за смях: Предполагаемият шеф на „руските шпиони“ бил набор на Байдън!

България отблизо

Преди два дни Борисов и Гешев разиграха умопомрачителен екшън със затваряне на магистрала „Тракия“ и гонитба на българи, по кьошетата и между колите, защото уж „шпионирали“ за Русия.

Нещо повече.  Двамата „доблестни преследвачи“ на „руски шпиони“ веднага заговориха за „шпионски кръгове“, за резиденти, участници, вечеряне в ресторанти и т.н.

Днес, обаче, изневиделица научаваме, че резидентът или шефът на тази „шпионска групичка“ бил почти набор на Байдън. Та резидентът, както съобщават медии, бил на 74 години. В задачата се пита, щом шефът им е на тази преклонна възраст, на колко ли ще са били участниците в тази групичка?!

Но…това изобщо не спира нашите героични ръководители, и те продължават самоотвержено да преследват лошите. А в медийните сводки нареждат да пише следното: Очаква се военна прокуратура да поиска постоянен арест за петима от групата за шпионаж в полза на Русия, разбита преди няколко дни. При акцията бяха задържани шестима, но един от тях направил самопризнания и затова е освободен срещу парична гаранция.

И тъй като все пак трябва да се напише нещо за самоличността на „шпионите“, се появява следният текст: Ръководител бил бивш ръководен кадър на военното разузнаване – Иван Илиев (74 г.), обучаван у нас, а след това и в ГРУ (Главно разузнавателно управление) в Москва, предаде БТА. По неофициална информация това се е случило още през 70-те години на миналия век, в продължение на близо година.

Значи шефът или резидентът бил почти набор на Байдън. Но това не го спряло да „шпионира“. Не го е спряло и това, че е бил „вербуван“ преди цели…петдесет години. Въпросът е, дали не е забравил онова, на което уж са го учили, и как аджеба е запомнял информацията, която евентуално са му докладвали „участниците“? Защото на тази възраст човек започва да забравя, да загубва и т.н.

Но има и друга възможност. „Резидентът“, по причина на възрастта си, да е бил винаги с памперси. И в тях да е криел докладите. А за нашите смели контраразузнавачи от ДАНС са съществували две възможности:  Или да съблекат стареца гол насред улицата, за да открият уличаващите материали на „местопрестъплението“, или да проникнат през памперсите с помощта на специални ултравиолетови лъчи и така да „видят“ какво има стареца в памперсите.

То, разбирате ли, старец, какво да има в памперсите?! Нооо, току виж, че изнесъл някоя грамаданска „тайна“, която нашите доблестни пазители на тайни от България и НАТО са изтървали от поглед. Случайно, разбира се. И знаете ли какви са били „тайните“? Ами за модернизацията на българската армия. Поне така каза военният Каракачанов.

То, не че имаме армия, и не че имаме някакви нови оръжия или друго нещо за шпиониране, ама както казва Бай Ганьо „Нейсе, запуши я“! Тайна е, и прочие!

И понеже не сме чували да събличат старци на улицата, или на магистралата, където се е развило част от действието, то остава втората възможност. Нашите дансаджии да са прониквали в бельото на „шпионите“ с неизвестните, или по-скоро известни само на американските момчета „ултравиолетови лъчи“.

Затова предупреждаваме жените: когато ходят по улиците да се увиват с предпазно фолио, защото иначе има реална опасност някои дансаджии да се облажат с гледка, която не им се полага по длъжностна характеристика.

А какво, ако и така наречените „участници в групата“ са били старчоци като „резидента“ си?! Ами тогава, те ще седят по пейките и ще си разменят тайни, бъркайки за щяло и не щяло из джобовете си. Дълбоките джобове.

И сигурно, защото също като шефа си, са забравяли къде трябва да отидат и какво трябва да направят, са ходили в руското посолство. Ама за какво – да предават информация или за нещо друго, май участниците не можели да си спомнят много добре.

А нашите героични ръководители Борисов и Гешев, безкрайно удовлетворени от залавянето на старческата бандитска група, каканижат като ритнати консервени кутии, из интернет и по телевизии, и по телепатии, за своите подвизи в спасяването на майка България от „предателите“.

Но, не забравяйте. Тези двамата така ни „спасяват“ и от всякакви други бедствия. Като разправят на всеослушание за поредните си „подвизи“. Нищо, че техните версии, в крайна сметка, се оказват толкова далеч от истината, колкото Земята от Луната.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *