Борисов към лекарите: Ще ви арестуваме и ще ви съдим! Вижте какво вбеси премиера наш!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов предупреди лекарите да спрат да издават фалшиви болнични, защото иначе рискуват да се озоват в ареста и да бъдат съдени.

Той обясни, че бумът от липсващи по здравословни причини работници и служители се превръща в страхотен бич за работодателите. Държавата се е заела да проверява подозрителния скок на болничните 3,5 млн. срещу 2 млн. за миналата година. „И нещо, което много ме тревожи – болничните са над 3,5 млн. Това е страхотен бич за работодателите.

Някой си пълни джобчетата с раздаване на болнични листове. Това са милион и половина повече заболели, което няма как да е истина“, заяви Борисов по време на представянето на резултатите от първото тримесечие на 2019 г. за борбата с контрабандата.  В същото време „големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ягоди“, възнегодува премиерът.

„Никак не ми е приятно да арестувам доктори и медицински лица, защото всички ги уважаваме, но призовавам да спрат тази практика, защото много сериозно сме се заели“, апелира премиерът, като напомни за акциите срещу измамите с ТЕЛК с коментара: „виждате какви безобразия се правят там“. „Толкова много искания има за повишаване на доходи и заплати, че всеки лев е важен да влезе в бюджета. Така че, правим го със сърце и душа, защото ни трябват парите“.

Премиерът на няколко пъти благодари на главния прокурор, както и на МВР, службите и финансовия министър, за координираните им действия, които свели до нищожно ниски нива контрабандата.

И след като се оправи с контрабандата, се хвърли на лекарите.

А не допуска ли поне за миг, че народът е болен?

Че симулантите са много малко на фона на истинските болни, които стигнаха до кабинетите от стрес, от безработица, от ядене на вносни боклуци, от удължени работни дни, от орязани заплати, от липса на заслужена почивка, от мъка по децата си, избягали в странство, от похабения си живот и липсата на всякаква надежда.

Апропо, лекарите също избягаха в чужбина и средната възраст на медиците е 55-70 години.

Като ги вкара в затвора, кой ще ни лекува?

Или това Борисов изобщо не го интересува…

Интересуват го работодателите.

Хората – не.

Tagged

2 thoughts on “Борисов към лекарите: Ще ви арестуваме и ще ви съдим! Вижте какво вбеси премиера наш!

  1. Нагъл и прост!Да дойде аз да му разкажа как има хора,които работят с пневмония и 39° гр. температура!

    1. Как няма да са болни,от работното време са болни!Защо 12 часа?За да се надхвърля минималната работна заплата!Няма класификация,няма Събота и Неделя,няма 8 часов работен ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *