Борисов към Радев: Лесно е да коментираш свободата от върха, но тържества при пандемия никой не прави. Свободата са магистралите, които правя аз

България отблизо
”Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа. По-свободни надали са били българите някога. Както искат да изопачават, че някой им забранил да празнуват. Тържества по време на пандемия никой не прави, но да се работи е достойно.”

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на магистрала „Хемус“ в отговор на критики на президента Румен Радев, че властта се опитва да постави паметта ни под карантина.

 

В изказването си на връх Шипка държавният глава попита: „Очаквали ли сте, че някога някой ще ви забрани да се качите на Шипка, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си.“

Вчера вицепрезидентът Илияна Йотова пък заяви, че с липсата на тържествата на Шипка се прави всичко възможно да се ограничат възможностите на президента да разговаря с българските граждани.

Никой не им е нито забранил, нито ги е спрял. Просто са такива лъжци, такива манипулатори. Затова аз обичам да показвам. Това е българин, изтъкна Борисов, посочвайки един работник от мостовете на магистралата и допълни „работещ и правещ сам своята история“.

Магистралите ще ни направят свободни, а не речи от върха.

Аз обичам да работя и да показвам построеното, не да държа речи.

Tagged

2 thoughts on “Борисов към Радев: Лесно е да коментираш свободата от върха, но тържества при пандемия никой не прави. Свободата са магистралите, които правя аз

  1. С какво ще ме направи една магистрала свободен,след като нямам възможност да пътувам по нея по финансови причини?

  2. Можеш да ходиш където искаш даже и пеша това е свободата.типично робско поведение .свободния човек сам гради живота си и не чака другите да го оправят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *