Борисов: Между няколко еднорога се договорихме с ПП и ДПС, но утре ще ви кажа какво

България отблизо

Ако сте в София, ще ходите като медузи, костенурки. Там вече няма еленчета, няма и Дядо Мраз. Там са еднорози„, пошегува се той във връзка със странните „коледни“ украси, появи ли се на редица места в столицата.

Борисов отговори на въпроси за бюджета: „Има много неща, които ни притесняваха, много неща коригирахме. И за общините“.

„Вчера с Кирил Петков, поканихме Асен Василев да дойде, колегите от ДПС бяха.

Не можем да допуснем да се бутат културните дейци с полицията. Това е грозна работа. Направихме някои други отстъпки, от страна на ГЕРБ, в бюджета, за да се получи нещо, което удовлетворява максимално партиите, които ще гласуват – ГЕРБ, СДС, ПП-ДБ и ДПС. Другите бяха против“, обясни той.

„Разбира се, че ще има протести, ще има недоволни. Дългът отиде в небесата. Това си го причинихме ние –  българският народ. Помните ли, когато ви казах, че магистралите ще станат тройно по-скъпи?“, припомни Борисов.

„Сега за да тръгнат магистралите, те ще са в пъти поскъпи, ще ги платим от нашите джобове“, добави той.

По думите му, има още няколко неща, които са договорени с Кирил Петков и Асен Василев, които вероятно ще бъдат обявени утре.

По повод  демонтирането на  Паметника на съветската армия той каза: „От вас чувам. Има си кмет, има си областен управител. Когато и мавзолея бутаха, когато паметници бутат – имам друго мислене за историята. Трябва хората да имат възможност и лошото да виждат.

Много от младото поколение не си спомнят какво е мракобесната Държавна сигурност. Какво значи да си генерал-лейтенант Терзиев – шеф на военно контраразузнаване. Затова като има такъв паметник можеш да отидеш и да кажеш – този и ето тази армия вкараха българите в Белене, Скравена, избиха цялата най-напредничава част от българското общество. Включително и кметове. Децата трябва да знаят чии роднини, баби и дядовци, чии родители са го правили“.

Относно Шенген и  Борисов заяви: „Това, което считахте, че е лесноизпълнимо, че не ми струва труд, не ми струва дипломация, не ми струва нерви, България имаше нулева миграция. В момента австрийците това казват – България да се върне 3 години назад, както беше при Бойко Борисов, и няма проблем с Шенген. Това го казват австрийците на прост език. И много правилно казват.

След като българите разградиха 3 години след Борисов границата и дойдоха аматьори вътрешни министри, сега ако обичате, взимайте си мигрантите, които пускате, да идват в Австрия. Кое е нечестно в австрийската позиция“.

„Аз го бях свършил. Вие бяхте в чакалнята на еврозоната, приети в европейския банков съюз, и в тоя ден започнаха протестите на тези. Какво да го коментираме сега?“, заяви той.

Просто трябва да върнем времето преди „Промяната“, каквото беше при мен„, изтъкна Борисов.

Tagged

1 thought on “Борисов: Между няколко еднорога се договорихме с ПП и ДПС, но утре ще ви кажа какво

  1. Тези еднорози са най-големите предатели на България. Техните лидери са позор за България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *