Борисов: Мили мои опоненти, и без петел ще съмне, и без Борисов, и без вас! Има ли по-опитен от мен?!

България отблизо

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в профила си в социалната мрежа Фейсбук предварителните резултати от парламентарните избори. Той предложи на опонентите си експертен кабинет и каза: „Мили мои опоненти, аз ви предлагам мир“.

„Аз им предлагам мир. Аз им предлагам да сложим експертите, да сложим хората, да поемем отговорност и

да направим за България до декември максимално усилие,

за да излезем от пандемията, да тръгнем нагоре и тогава вече всичко е ясно. Това е моето предложение към всички. Порадвайте се един-два дни, три и след това помислете кое е стабилно и кое не е? И как можем да мобилизираме, нали сте уж „Съединението прави силата“, това ви е гербът. Да видим дали можем да се обединим в името на държавата“, заяви той.

„Още няколко дни ще се обобщават резултатите. Искам да си благодаря на моята партия и на СДС. Моята партия доказа, че и без втори, трети, пети човек, могат да се справят. За първи път работихме така, както трябва да работи една партия. За пети пореден път печелим парламентарни избори.

Само преди 15 години, когато направихме ГЕРБ пометохме всички.

Разбирам самочувствието на тези, които искат да работят от името на народа. 9% не е много, те и 25% не са много, но когато имаш 5% или 9% да говориш от името на народа е прекалено.

Някои казват много били партиите, напротив, за мен е по-добре да има възможно най-голямо представителство в парламента. „Чувам изказвания от типа „важно е, че няма да е Борисов“. И без петел ще съмне и без Борисов, и без ГЕРБ, и без вас. Има ли по-опитен от мен, има ли някой по-голяма международна подкрепа. Някой, който да се е справял с три кризи – финансова, миграционна или пандемията сега?“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност.

Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не можем тази година да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат“, коментира Борисов и допълни, че няма ли стабилна политическа обстановка нищо няма да се получи.

„Предстоят най-важните месеци тази година, докато влезе в сила Планът за възстановяване. България може да изглежда действително още по-добре и да се промени. Никога не съм казвал, че сме идеални. Затова и не чета, знам какво говоря и каква отговорност нося“, каза още премиерът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *