Борисов: Много съм радостен, че започнахме, дори Мангъров ще се ваксинира! Правим и параклис към болницата!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов е отново на инспекция. Този път в столична болница и по-специално в център за разпределение на пациенти с COVID-19. Заедно с него бе здравния министър проф. Костадин Ангелов.

По думите на премиера, мерките били много точни, много навременни. В резултат на това смъртността и заболеваемостта спаднали. „Огромната ми радост е, че излекуваните са много повече от новозаразените“, заяви той.

Борисов изтъкна, че с ваксината, ще стане като със санирането, когато хората се плашели, а след това сами искали да санират блоковете си. „В началото се уповавахме само на ЕК, а сега все повече информация идва, ще дойдат различни ваксини“, каза Борисов.

„Сега когато виждат знаковите ни доктори. Даже и с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, каза премиерът и поръча на лекарите, ако все още Мангъров не го е направил, да покаже и той как се ваксинира. Борисов се пошегува , че поддържа контакти и с двата лагера при медиците, като поясни, че Мангъров също бил за ваксинирането.

Премиерът обеща, че кабинетът ще отдели пари за нов параклис към болницата, както и за нов скенер. Беше му показана и хеликоптерната площадка. Здравният министър Костадин Ангелов пък поясни, че църквата също подкрепяла ваксинирането.

„Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента. Ще видите, че хората много бързо ще се убедят, особено след докторите“, каза Борисов.

Ангелов пък на свой ред заяви, че над 600 са ваксинираните в момента. Най-много в Пловдив, София и Бургас. Нямало данни някой от тях да е проявил реакции.

Над 40 млн.лева са похарчени за ремдесивир, който бил тежък медикамент и след него възстановяването било дълго, даде за пример Борисов и подчерта, че на фона на ремдесивира, ваксинирането не е толкова страшно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *