Борисов: Най-добрите финансисти в света отново ни повишиха рейтинга! Радев и малките партийки ще имат да вземат!

България отблизо

„Винаги сме уверявали президента Радев, че сме стабилни финансово в дългосрочен план. Без да коментирам излишно доклада на Fitch Ratings, това искам да го сложите на сайта на финансовото министерство, за да може всички да проверят и да знаят какво пишат най-добрите финансисти в света“.

„Това е за всички, които казват, че сме омръзнали, и ако дойдат на власт, те с малките си проценти и малките си партийки, ще стане нещо много интересно“, заяви Бойко Борисов.

„Във всичките години, когато разни коалиции идваха на власт, си спомняте, че една по една бяха спирани всички европейски програми. Те се опитваха да се оправдаят, че ние сме били преди тях и видиш ли заради това било така. Но като дойдем ние от ГЕРБ на власт, всички фондове работят“, тупна се по гърдите вождът на ГЕРБ.

„За опонентите ми промяната е несигурност, защото е елементарно да се види – когато сме ние, оценките са стабилни и добри.

БСП например са шампиони – при тях са фалирали куп банки“, скочи Борисов.

„Да кажеш, че у нас е разруха и сме фалирали е откровена лъжа. Толкова много сме направили – хората го оценява“, каза Борисов .

„Киро, ти си правил някоя мошенгия, защото опровергаваш тези, които сега лъжат, лъжат от сутрин до вечер по телевизиите. Ако не си правил мошенгия мога само да те поздравя“, пошегува се премиерът с финансовия министър.

Борисов само забрави да каже, че тези рейтинги нямат никаква стойност. И ако си говорим истината, те, вероятно, се раздават не за икономически успехи, а за послушание. А Борисов в послушанието няма равен. Той непрекъснато повтаря, че винаги прави, каквото казват евроатлантическите му „началници“.

Е, как при това положение да не го поощрят?! Малко рейтингче, малко похвали, малко потупване по гърба или погалване по главата – това прави Борисов щастлив и не коства нищо на шефовете му.

Само че ние не сме щастливи. Защото страната ни няма българска промишленост, няма селско стопанство, няма производство и износ. И за заплати и пенсии разчита само на данъците. И на заемите.

Но за заемите Борисов не говори никога.

Така че, като чуете Борисов да се хвали, да знаете, че нищо няма да каже, и много неща, които не са му удобни, ще забрави. Като например, че продаде на Запада цялото злато на България, всички ценни метали даде в чужди ръце. А сега иска да унищожи и енергетиката с недомислените приказки за блоковете на АЕЦ „Белене“, които трябвало да пренесем в АЕЦ „Козлодуй“.

Но Борисов изведнъж забрави, че това не са бидончета с кисело зеле. Амнезия му се появява на човека от време на време. Какво да го правиш.

Ала вместо да иде да се лекува, той още се прави на премиер.

Tagged

2 thoughts on “Борисов: Най-добрите финансисти в света отново ни повишиха рейтинга! Радев и малките партийки ще имат да вземат!

  1. Финансово стабилни сте само вие а не държавата , или си мислите , че вие сте държавата. БЪЛГАРСКИЯТ народ тъне в мизерия . Цените растат а пенсиите и заплатите не, с изключение на вашите заплати!!! Изравнихте пенсиите на тези ,които не са работили или имат по 5-10 години стаж с тези работили 35-40 и повече години! Това ли наричате стабилност ???

  2. Ти ,скоро на доктор най не си ходил !? Побързай , иди, щото ако още се мотаеш си загубен !? Процесът на оглупяване при тебе е в много напреднал стадий !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *