Борисов: Не съм оптимист за ротацията. Киро е хитър, ама и аз не съм прост

България отблизо

„Не съм оптимист за ротацията. Ще имаме едно празно време“, заяви Бойко Борисов в Плевен и припомни лекция на Кирил Петков, как се обучават в Харвад и са червената линия. Според него меморандумът е наивен.

„Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Той си мисли, че аз съм слаб ученик, но аз помня. Ние и в училището в Банкя също сме се учили да не се огъваме. И като каже сега: „Добре, ето, оставете си Габриел външен министър…“

 

Но тогава, ако те имат финансите – ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители – 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума – 50:50 всички министерства. Министър – зам.-министър!“, отсече лидерът на ГЕРБ.

„Кирил Петков е брилянтен стратег, знае как да принуди партньора му да ходи по неговата свирка. По един брилянтен начин ми взе всичко. Външно министерство не е рекламна агенция на някоя партия. Сега им давам те да мислят до понеделник, да върнем 9 месеца назад, защо нямаше такъв меморандум тогава, защо не разделихме тия министри “, добави Борисов.

 

Борисов се разгневи от държанието на Христо Иванов в последните дни и удари по масата. Буквално.

„Той е некоректен към мен и ГЕРБ. Защо ходи в „Панорама“ да ни критикува Неговият депутат Иван Иванов продължава да е начело на най-важния регулатор КЕВР.

Когато Христо Иванов беше в коалиция с Корнелия Нинова, а ГЕРБ в ъгъла, защо тогава не смениха регулаторите? Сигурно отговорът е, че е трябвало да дели на четири, а сега на две“, каза Борисов.

И тук лидерът на ГЕРБ шокира всички и даде пример от фолклора на Банкя, и разказа виц.

Ето го и него:

В Банкя двама яли едно агне.

„Май, добре хапнахме“, казал единият.

„Добре хапнахме, но да бяхме по-нарядко“, рекъл другият.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *