Борисов обяви: Ние сме най-добре, пазим и икономиката, и хората!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов, който бе на инспекция в едно от цехчетата на „Нестле“, отново използва случая, за да похвали управлението на ГЕРБ.

Ние сме най-добре. Във Франция хората трябва да са още в 18 часа по домовете. Ако само за момент българите си представят какво е там – че в шест часа вечерта трябва да си в къщи, как щяха да се чувстват?“ тупна се по гърдите министър-председателят, като не пропусна да подчертае, че мерките срещу коронавируса в България са най-леки.

„Това не е само негативен пример, за Франция. В нашата държава, ние се опитваме да пазим и икономиката, и психиката на хората“, заяви Борисов.

Икономическият министър Лъчезар Борсов похвали „Нестле“ за реинвестициите през последните години. От компанията благодариха на премиера и правителството за добрите политики и възможността за развитие. Близо четиридесет ТИР-а на ден от „Нестле“ товарят произведена стока.

„Това са ми любими производства – много работни места и износ. Вдигайте доходите и пазете хората“, изкомандва премиерът.

То всичко хубаво, но Борисов не може да не е наясно, че Нестле е чужда компания. И като такава, печалбата, която генерира в България, се изнася в чужбина и отива в централата на Нестле. А тук не остава нищо друго, освен мижави работни места и вредни емулсии от производството.

Следователно, тупането по гърдите, дето Борисов непрекъснато го прави, като че ли цеховете са наши, е пълна заблуда на публиката. Защото хвалбите са едно, а реалността е съвсем друго.

И тя е твърде горчива за България. И съвсем не става за хвалба. Затова никога няма да чуете колко печалба от тези чужди фабрички е влязла в бюджета на държавата. Защото такава печалба няма. Нас ни използват като евтина работна ръка. Затова унищожиха нашата икономика и нашите предприятия.

А Борисов вместо да каже истината, гузно се подхилква и говори нелепици.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *