Борисов отговори на Радев: Беше изчезнал, откъде се появи да дава акъл?!

България отблизо

„Не ме интересува! Беше изчезнал, отнякъде се появи да дава ъкъл! Нека говорят само лекарите!“.

Това коментира премиерът Бойко Борсов в Габрово по повод думите на държавния глава: „политиците да не се правят на лекари и обратно“.

„Ние само това правим, затова и сложихме най-добрите лекари най-отгоре на щаба. Не знам откъде се появи президентът. Беше изчезнал дълго, а сега откъде се появи да дава акъл?! Ние работим и осигуряваме безопасността„, отсече министър-председателят. Забравяйки удобно, че Радев беше в Албания.

 

Ние не се произнасяме по медицински теми. Ние се произнасяме по организация и реорганизация на предприятията. Помагаме с всичко възможно, за да може да се произведат възможно най-големи количества от тези облекла“, категоричен бе Борисов.

И благодари няколко пъти на ръководството на предприятието, в което ще произвежда защитни облекла, за вложените усилия. Премиерът подчерта, че трябва да се гордеем с такива цехове, в които работят само българи и правят всичко възможно, за да помогнат в борбата с коронавируса. Във фабриката ще се произвеждат специални дрехи за българските лекари.

 

В Габрово с министър-председателя е вицепремиерът Томислав Дончев, който е бивш кмет на града, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и началникът на оперативния щаб по борба с коронавируса прф. Венцислав Мутафчийски.

 

Гостите дезинфекцираха ръцете си на влизане.

 

Слагайки маска, премиерът се пошегува, че са му големи ушите.

„Целта е да видят хората, че нашата индустрия може да се реорганизира за няколко дни и можем да произведем това, което ни е нужно”, заяви Борисов на влизане.

Премиерът е разпоредил да бъдат направени около 15 000 костюми, казаха от ръководството на фабриката.

 

Борисов каза, че габровските медици са се справили добре при сблъсъка си с коронавируса. Той напомни, че ще има загуби за цял свят и посочи, че „това никога не е било“ да се затварят граници.

 

По време на обиколката на Борисов се разбра и, че всички служители в цеха работят при спазване на мерките, предложени от националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Ръководителите на предприятието разкриха още, че на ден ще изкарват по 4 километра плат, който обаче трябва да престои минимум 8 дни, преди да бъде използван за направата на облеклото.

 

След като излязоха от завода, Борисов каза, че маските могат да се свалят, но журналистите да стоят на разстояние от него и останалите членове на правителството. Той разказа как в рамките на 3 дена има произведен плат за защитно производство, кроят се облекла. Целта е максимално бързо да се отговори на нуждите на медицинските специалисти и социални работници. Успокои, че линейките разполагат и с респиратори. Ще бъдат набавени и нови.

 

 

 

 

Tagged

1 thought on “Борисов отговори на Радев: Беше изчезнал, откъде се появи да дава акъл?!

  1. Този Б колко ли пари потроши да си прави пиар акции с джипките , самолетите. С тези пари може да се снабди държавата с предпазни средства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *