Борисов отново се хвали сам: Всеки ден откривам немски заводи в България!

България отблизо

„Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа важност, а връзките с Бавария са най-активните и динамично развиващите се сред германските федерални провинции“. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Свободната държава Бавария д-р Маркус Зьодер, която се състоя в Държавната канцелария на Бавария в Мюнхен.

Разговорите между Борисов и Зьодер бяха продължение на успешната и продуктивна среща, която двамата проведоха в София в началото на май. Днес във фокуса на обсъжданията бяха икономиката и инвестициите, уточниха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят Маркус Зьодер отбеляза, че е впечатлен от това колко много немски заводи се откриват в България. „Откривам всеки ден немски заводи в България“, уточни Борисов.

„Очакваме още по-засилено икономическо сътрудничество. Придаваме голямо значение на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна, и полагаме усилия в тази посока“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че за страната ни е от изключителна важност разширяване присъствието на български продукти на баварския пазар в перспективни сектори като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа промишленост, селското стопанство и др./blitz.bg/

Можем само да попитаме Борисов къде са тези заводи, че нещо не ги виждаме и нямаме представа за какви немски заводи става въпрос? Може би става въпрос за някакви изнесени навън немски цехове. Но ползата от такива „предприятия“ за България е никаква. Понеже след като си платят данъците, немците изнасят цялата останала печалба в Германия. На всичко отгоре, Западът ни счита за евтина работна ръка, която може да използваш, както си искаш срещу минимално заплащане.

А това съвсем нямаше да е така, ако Борисов наистина беше започнал да строи заводи, но не немски или австрийски, а български. Тогава и заплатите на работниците щяха да остават в България, и данъците, и цялата печалба. А и отношението към България щеше да е съвсем друго, като към страна, която уважава себе си и развива своя промишленост и икономика. И държавният бюджет щеше да се пълни повече и то с реални пари, а не със заеми. А сега с какво се хвали Борисов? С това, че сме имали евтина работна ръка? Това е унижение за България, която имаше мощна икономика и изнасяше разнообразна продукция в повече от 50 страни в света.

Да добавим, че приказките на Борисов за български промишлени продукти на немския пазар, това отново е една голяма заблуда. Защото, онова, което бъде произведено в немските цехчета, не е български продукт. Това са си немски продукти, които са направени по немска технология, до която ние нямаме достъп. Просто ни използват като бели роби. Затова ли непрекъснато ни разправят за някаква демокрация и пазарна икономика?! Благодарим, но не ги искаме. Искаме си нашата, българска икономика. Защото само тя ще ни спаси от мизерията, в която потъваме всеки ден.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *