Борисов: Още утре мога да махна тол таксите и винетките! Щом патриотите се съюзиха с ДПС

България отблизо

Още утре мога да махна винетките и тол таксите, без пари хубави пътища не стават!

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Александруполис, където има съвместно заседание на правителствата на България и Гърция.

 

Премиерът коментира така ситуацията от парламента, когато от БСП настояха утре той да дойде в пленарната зала. Премиерът заяви, че няма никакви притеснения да отиде утре в парламента по покана на БСП и да разясни всичко по темата с тол системата.  
Бойко Борисов подчерта, че без пари не може да има хубави пътища.

 

Премиерът обаче изтъкна, че днес ДПС и патриотите са влезли в добра координация с БСП, за да го вкарат утре в парламента да се обяснява за тол таксите..

За упреците на Каракачанов по отношение на зрелищния арест на шефката на „Басейнова дирекция“ в Пловдив, което предизвика гнева на ВМРО, Борисов отговори: „Не съм информиран за акциите на полицията и прокуратурата, разбрали сме се преди месеци, че професионалното ръководство си работи пряко с ВКП. Не искам и да знам, това казах на коалиционните партньори“.

Тук в импровизирания брифинг пред медиите се намеси стоящият до премиера вицепремиер Каракачанов, който бе попитан какво са си говорили вчера на Коалиционния съвет: „Нямам навика да казвам какво сме си говорили с премиера Борисов“.

Борисов обаче го прекъсна: „Малко си играем, затова им казвам за ДПС“.  А пък вие преди седмица се прегърнахте с ДПС за гласуването на членовете на КРС, не му остана длъжен Каракачанов.

Ние три четвърти от времето на Коалиционен съвет правихме сметки за пенсии, разделихме се приятелски, а после прочетох за ластиците“, каза видимо раздразнен Борисов, визирайки вчерашните изявления на Каракачанов, че нещата в коалацията не вървят и това повече не може да търпи, и че един ластик като много се опъва, накрая ще се скъса.
Ами и аз казвам, че повече така не може да продължава, контрира Борисов.

Премиерът заяви, че изборът на едната дама за член на КРС, за която пък Валери Симеонов има възражения, ще бъде ревизиран и дори наредил за това на Дариткова.  А Каракачанов контрира „Това не е редно така да се прави, казал съм го вече“.

Що се отнася за коалицията – ние имаме високи критерии един към друг, подчерта Борисов.

Той изтъкна доклада на ЕС, че България е икономически стабилна.
Борисов заяви, че България е решила проблема с миграцията, въпреки бунтовете и сега всички спят спокойно.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *