Борисов, Петков и Пеевски сигнализираха Главния прокурор за Руската църква. Вижте какво искат

България отблизо

Сигнал до и. ф. Главен прокурор Борислав Сарафов за проверка и установяване на собствеността на храма “Св. Николай Мирликийски” подадоха народните представители Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание (НС),

В сигнала се казва: „При отчитане на изключителната важност на възникналия проблем около собствеността, стопанисването и експлоатацията на православния храм „Свети Николай Мириклийки“ за обществото, както и с оглед на обстоятелството, че възниква съмнение дали евентуално не е извършено престъпление (документно или друго) свързано с легитимацията на Посолството на Руската федерация в Република България като собственик на храма, с настоящия сигнал молим прокуратурата на Република България да извърши проверка, при която, след установяване на всички релевантни факти и издирване на необходимите документи, да бъде установено по безспорен начин в чия собственост се намират понастоящем имотите (земя и сграда) на храм „Свети Николай Мириклийски“, находящ се в гр. София, бул. „Цар Освободител“ № 3.”

Най-странното е, че Борисов, който управляваше 12 години държавата и се черкуваше даже в храма, се прави, че не знае чия собственост е.

Tagged

1 thought on “Борисов, Петков и Пеевски сигнализираха Главния прокурор за Руската църква. Вижте какво искат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *