Борисов: Поискахме от Корея „Хюндай“, защото ни уважават. В краен случай можем да получим поне батерии и акумулатори. Или поне черен колан по таекуондо

България отблизо

Продължаваме преговорите с „Фолксваген“, България е прекрасна дестинация с много добри възможности и качество. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след визитата си в Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в гр. Хуасонг.

Там премиерът бе посрещнат с огромен надпис „Добре дошъл в нашия център министър председател Борисов“, изписан на латиница.

„Както „Фолксваген“, така и всички останали компании имат бордове на директорите и никак не е добре, дори е знак за лошо възпитание да се изтъкваш, както правят определени политици у нас“, коментира премиерът.

„Ние дойдохме, дадохме си нашите оферти, ако накрая се харесаме – ние и сега правим доста неща за „Хюндай“. Много добре познават България и интересът им е голям. Над 250 завода имат във всякакви области и „Дел“, и „Хюндай“, обясни той.

„Не само в машиностроението, в туризма, спа туризма, минералните води. Трябваше да покажем, че продължаваме да имаме интерес. Целият завод за иновации беше със знамена български, надпис кого чакат и на полицейските коли – българско знаме. Така че да бъдем търпеливи, да не коментираме много и нещата ще станат“, коментира премиерът интереса на Южна Корея за инвестиции в България.

 

„Специално в сферата на туризма има сериозна средна класа, която в момента ходи в Хърватия, това са около 1 милион туристи. В тази сфера трябва да се намери директна авиолиния, но в този момент няма да излезе сметката. Така или иначе трябваше да се представим и да покажем, че имаме интерес за подобряване на стокооборотите. Те растат. Аз мисля, че това е изпълнено и към днешна дата“, каза още Борисов.

Той допълни, че военният министър Красимир Каракачанов също провежда важни срещи, като отношенията се развиват на високо ниво.

„Ще поискаме помощ, защото това са големи частни компании. Могат да ни презентират и да ни помогнат, като ни представят по най-добрия начин“, заяви премиерът.

 

От думите му стана ясно, че страната ни се надява и на инвестиции за суперкомпютри, акумулатори и батерии. Премиерът заяви още, че е изненадан колко добре са били запознати с България южнокрейците. „Интересът им е голям“, посочи още Борисов.

По време на посещението Борисов успя да се намърда и в школа по таекуондо, да счупи една дъска, след което веднага получи девети Дан.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *