Борисов: ПП ви ограбиха, а ГЕРБ изграждаше България и държеше стабилност

България отблизо

Две години умните и красивите мълчат! Хаос, разруха, застой. Аз не съм имал по-лесна кампания. Това заяви на среща с кметове от Северозапада лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ са били дадени 2 млрд. евро повече. След което са му дали още 200 мл. евро за пътя до Видин.

„Две години по-късно – нито стотинка за България!

Какво стана с инфлацията? Сега над 100%! Официална – близо 40%, а на едни стоки – над 1000%. Защо търпяхте, бе? Грабеха ви по 1 лев на литър бензин. Всеки лев от джобчето вашето излизаше. От деня, в който се махна Промяната, над 5 милиарда отидоха към Русия, „братски пари“. Мълчание! Пълно мълчание! „Мълчанието на агнетата“, заяви Борисов.

Какво стана с миграцията? Нула процента. Какво става с нелегалната миграция? Шенген?! Разградиха всичко! Какво стана, нали щяха да идват пари от Европа?“, попита той.

„Две години стъргане, чегъртане, брулене. И накрая обрулиха границата. Всеки ден. И чуждестранните медии гледат. Смятайте какъв чудовищен трафик! Вместо да изловят каналджиите, а ние ги правихме тия работи с нашите партньори от Турция, загинаха полицаи, Бог да ги прости. А имаме фантастични момчета граничари.

А трябва да отидем в Брюксел с коз – ние пазим границата, затова помогнете – с дооборудване. И няма човек в Европа, който да не каже: Колко искате? С Урсула и Шарл Мишел всеки месец следяхме преводите към Турция“, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

„Смятайте какви килъри се отглеждат в момента! Каква организирана престъпност е“, заяви още Борисов, коментирайки, че още по време на войната в Югославия се е организирала каналджийската мрежа към Европа.

„Това, което тези причиниха на България, и османлиец не го е причинявал. Как ще излезем от тази дупка? С постове във фейсбук, с мемета, с подигравки?

Те не искат да има правителство. Разбраха, че са загубили изборите. ПП за 6 месеца паднаха с 10% по ГЕРБ. ДБ разбраха, че са загубили изборите и сега се събират на буца с ДБ, за да може да се доближат до ГЕРБ. Дори невъзможното да стане, защото сега не могат да крадат с машините, да са малко преди нас. Те, ако спечелят изборите, ще изпаднат в изолация“, посочи той.

„Те са си намислили, че ако вземат София и някой друг град, това ще е началото на края на ГЕРБ. Това го слушам от 15 години, и все край.  Сега ни чака тежка ситуация. И тук Радев е прав: ако партиите продължават да се държат страхливо, просто няма нужда от тях“, заяви той.

Борисов прогнозира, че при невъзможността за съставяне на редовен кабинет след изборите на 2 април, след три месеца ще има нови. „И хората ще се питат – ами кой ни го причини? – Вдигнатият юмрук“.

Лидерът на ГЕРБ призова Радев и финансовата министърка да извадят състоянието на бюджета. „Според мен потреблението се е сринало, дефицитите вече са 7-8%. Чудовищна инфлация! Цените, горивата токът какво става…  И всички производители се възползваха и вдигнаха цените. И сега спекулата цъфти“, подчерта той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *