Борисов пред фон дер Лайен и Вебер: Не виждам как ще управляваме с ППДБ, но има заплаха от екстремисти и…

България отблизо

“Ако партийните лидери не проявим политическа зрялост, нищо няма да се получи. Вече чух толкова заклинания, толкова самохвални изкавания, че не виждам как ще се случи. Хората обаче искат стабилност, сигурна Европа, а това става със стабилно правителство.”

Това заяви от Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Специални гости на събитието бяха председателят на ЕК и водещ кандидат на ЕНП Урсула фон дер Лайен, както и лидерът на ЕНП Манфред Вебер.

Експремиерът бе категоричен – ГЕРБ трябва да защити стабилността на България през следващите 4 години.

“Гостите ни днес показват колко е важна България. Благодаря ви, защото когато бяхме в най-тежката криза, бяхте до нас, а заедно с вас ние бяхме за пример за нулева миграция. Само България в новия бюджет на ЕС получи същите средства. Благодаря за справянето с ковид кризата, за това, че докато управляваше ГЕРБ, се борихме за 98-99% усвояване на еврофондовете”, обърна се към гостите си Борисов.

“ГЕРБ ще спечели изборите, няма съмнение в това. Докато други само създават хаос, ГЕРБ е партия на опит и стабилност. Ти, Бойко, си истински европейски лидер с доказани постижения”, заяви на свой ред Манфред Вебер.

“Основите, поставени от създателите на ЕС, са под атака от екстремисти. Те искат да разрушат Европа и да потъпчат нашите ценности. Ние от ЕНП и ГЕРБ обаче няма да позволим това да се случи”, предупреди Урсула фон дер Лайен.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *